Lyt til artiklen

Et afsnit af den amerikanske satire-tegneserie 'South Park', der gør grin med hertuginde Meghan Markle og prins Harry i hovedrollerne, afføder nu vilde reaktioner.

En, der især er hård i sin dom, efter afsnittet for nylig løb over skærmen, er den amerikanske journalist og mediepersonlighed Megyn Kelly.

»Når 'South Park' vender sig mod dig, er der ingen vej tilbage,« siger hun blandt andet i sit program 'The Megyn Kelly Show'.

Kelly bruger samtidig lejligheden til at nedgøre hertuginde Meghan Markles planer om at søge politiske veje, hvilket hertuginden har udtrykt interesse for.

Hertuginde Meghan Markle og prins Harry i 'South Park'-afsnittet 'Worldwide Privacy Tour'.
Hertuginde Meghan Markle og prins Harry i 'South Park'-afsnittet 'Worldwide Privacy Tour'.
Vis mere

Selvom serien 'South Park' er fiktion, er det ikke svært at se trådene til Meghan Markle og prins Harrys ægte liv.

Afsnittet centrerer sig nemlig om et par, der dog bliver kaldt 'prinsen af Canada og hans dumme kone', der er flyttet til byen for at få ro – ligesom det var tilfældet for hertugparret, da de rykkede de britiske pæle op og drog mod USA.

Dertil ligner karaktererne i afsnittet unægteligt de to, ligesom der i afsnittet bliver promoveret for bogen 'Waaagh', som således har flere referencer til prins Harrys nylige selvbiografi 'Spare'.

Ikke mindst har afsnittet fået titlen 'Worldwide Privacy Tour', hvilket er en reference til kritikken, prins Harry og Meghan Markle har mødt, efter de i interview og egen dokumentarserie ganske offentligt har langet ud efter det britiske kongehus, som de forlod for at slippe for ikke mindst medierne.

Hertugen og hertuginden af Sussex har endnu ikke selv kommenteret afsnittet, der indtil videre har været et stort hit hos seerne, som blandt andet har kaldt afsnittet for 'brutalt'.