Fejl betød, at sangene blev lagt ud til digitalt download før tid

Halvanden uge før sangene officielt præsenteres ved Dansk Melodi Grand Prix 2009 i Herning, kan de 10 bidrag høres på YouTube.

Det skriver MSN Starlounge.

Tirsdag kunne samtlige sange i en kort periode downloades på blandt andet TDC Musik - og det var der en del, der benyttede sig af.

- Det er meget kedeligt, og vi har hele onsdag siddet seks mennesker og arbejdet med Antipiratgruppen i IFPI (Pladeselskabernes Brancheforening, red.) for at stoppe det, fortæller Henrik Sørensen fra My Way Music til MSN Starlounge.

- Jeg har sendt en e-mail til alle artister, komponister og tekstforfattere. De har alle sammen taget det meget pænt, siger Henrik Sørensen.

- Der er sket en fejl, da vi sendte sangene ud. Det betød, at der blev sat en forkert udgivelsesdag, og de derfor kunne downloades før tid. Der er i alt solgt 16 albums, før vi fik lukket for det, siger Henrik Sørensen.

- Det ser ud som om, det er en svensker, der bliver ved med at uploade dem på YouTube, men vi er ved at få det stoppet.

Blandt deltagerne i år er Johnny Deluxe, Trine Jepsen, Christina Undhjem, Jimmy Jørgensen, Marie Carmen Koppel og det tidligere Junior Senior-medlem Jeppe Laursen.