For en menneskealder siden gik rockbandet Gnags for første gang på scenen. I morgen er bandet igen på landevejen for at give den gas i Svendborg på en ny turné.

Sveden sprøjter i kaskader omkring hovedet af forsangeren og sprællemanden Peter A. G. Nielsen. Nøjagtig som altid, når rockbandet Gnags er på scenen. Men i dag er scenen en lagerbygning et sted i Østjylland. Og publikum består udelukkende af en begejstret journalist og en lige så begejstret fotograf, som allernådigst har fået lov at overvære prøven.

Alligevel trykker Peter A.G. og bandet den af for hamrende fuld skrue. »For det skal sgu være i orden, når vi går på scenen i Svendborg. Og vi skal kunne holde dynamikken i de halvanden time, showet varer,« understreger Peter A.G., da showet er ovre.

Det er to år siden, Gnags sidst var på landevejen. Bandet har derfor øvet intenst i mere end en måned. Den sidste uge bruges til at få lys og lyd på plads, så der ikke opstår fejl.

»Vi er nok det band i Danmark, der øver mest,« fastslår Peter A.G., der ubetinget er bandets leder.

I dag gennemspiller bandet for gud ved hvilken gang det nye show, inden udstyret bliver pakket ned. Men så er der også lagt i kakkelovnen til 30 intense koncertoplevelser over hele landet, hvor Gnags spiller både nye og gamle numre.

En af de uundgåelige ørehængere er nummeret »Rockband på landevejen«, som er skrevet over egne oplevelser på en turné i Tyskland. Den er sat på som ekstranummer, men lå i går stadig i skarp konkurrence med »Safari«.

Først i allersidste øjeblik er hele showet på plads, »for vi skal jo gerne kunne sparke røv og ikke skuffe publikum, når vi nu endelig er på banen igen. Og så skal vi kunne leve op til vores seneste plade,« håber Peter A.G.

På kun en måned nærmer det seneste album »Skønhedspletter« sig en guldplade. Og selvfølgelig er pladen repræsenteret med et halvt dusin skæringer på turneen. Men også en stribe gamle og stadig aktuelle øre-smygere som »Kærester«, »Vilde kaniner«, »Lav sol over Århus«, og »Mr Swing King« er med i showet.

Gnags har fået to nye medlemmer. Det er Bastian Sjelberg på bas og Mika Vandborg på guitar. De har afløst Jens A.G. Nielsen og Per Chr. Frost. Alligevel er alt stadig så vidunderligt ligetil, som det altid har været. Og sounden er den samme.

Udover de to nye består turnébandet af Peter A.G. Nielsen, Niels Mathiasen, Ivan Sørensen, Jacob Riis-Olsen, Mads Michelsen, Ida Corr, Jens Jones, og Anna Sejer Hansen.