Den afdøde musiker Bent Fabricius-Bjerre bliver hyldet i en mindekoncert på DR lørdag aften.

Danmark mistede en af landets helt store musikalske personligheder, da Bent Fabricius-Bjerres familie tirsdag oplyste, at pianisten var død i en alder af 95 år.

Hans store musikalske arv bliver nu hyldet af Danmarks Radio, som lørdag aften viser en intim mindekoncert, hvor flere af musikerens venner skal optræde.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

»Bent Fabricius-Bjerre har gennem generationer givet os danskere en kæmpe musikalsk gave. Derfor vil vi gerne sige ham tak for musikken,« siger Helle Sønderby, der er redaktionschef i DR Kultur.

Blandt kunstnerne, der skal optræde i hyldesten, er 76-årige Daimi og 76-årige Eddie Skoller, som begge var venner med Bent Fabricius-Bjerre.

Jazzpianist Kathrine Windfeld og skuespiller Trine Pallesen gæster også mindekoncerten.

'Seerne kan opleve klassikere som 'Jeg sætter min hat som jeg vil', 'Alley Cat' og 'Forelsket i København', ligesom der også bliver spillet store temaer fra Bent Fabricius-Bjerres musikalske bidrag til dansk film og tv,' skriver DR i en pressemeddelelse.

Bent Fabricius-Bjerre begyndte allerede sin karriere som 17-årig og blev i løbet af sit liv en af Danmarks bedst kendte komponister og musikere.

Han er blandt andet kendt for de berømte temaer til 'Olsen-banden' og 'Matador'.

Inden sin død medvirkede han i et interview med tv-værten Mikael Bertelsen.

Optagelserne har siden været gemt i Det Kongelige Biblioteks arkiv. Men mandag 3. august vil interviewet blive vist på TV 2, annoncerede kanalen onsdag.

DR's mindekoncert bliver sendt på DR1 lørdag aften klokken 20.

/ritzau/