Fyringsrunden torsdag på SBS ramte også den populære radiovært og stand up'er Uffe Holm. Dan Rachlin som var vært på Nova røg også, men han er ikke bekymret.

Der er ikke den opgave, som Uffe Holm ikke kunne klare i radioprogrammet 'Morgenfabrikken' på The Voice. Desværre for ham og 42 andre ansatte kunne han dog ikke redde stationens økonomi.

- Ja jeg er blevet fyret, det er fandme trist, siger Uffe Holm til bt.dk om dagens fyring af 43 ansatte ved SBS.

Uffe, der lavede Morgenfabrikken fra Odense, fik nyheden sammen med de andre ansatte under torsdagens fællesmøde.

- Ja jeg røg med de andre. Alle er stort set fyret.

- Jeg elsker at lave radio. Det er fantastisk, men sådan skulle det åbenbart ikke være. Jeg har heldigvis så meget andet, som jeg kan tage mig til. Det er sgu synd for dem, som har været der i 15 år. Så der har været rigtig dårlig stemning, fortæller den fyrede vært.

- Vi fik en mail i går om, at vi skulle deltage i fællesmødet. Der vidste jeg, at der var noget i gærde. Jeg ved ikke, om jeg skal fortsætte måneden ud eller hvordan detaljerne er. Men vi får det at vide i næste uge.

Uffe Holm valgte at bruge resten af torsdagen på at nyde sin familie og solskinnet i Odense.

Læs videre herunder

Rachlin: I skal ikke bekymre jer om mig
- Jeg vidste, at jeg ville ryge, da jeg så mailen om fællesmødet. fortæller Dan Rachlin bt.dk

Dan Rachlin var freelanceansat på Nova, som også ligger under SBS.

- Jeg var der kun et halvt år, så det lå i kortene. Jeg havde ikke set denne fyringsrunde komme, selvom jeg er en gammel ræv i branchen. Men jeg er ikke bekymret for mig, det er mere de mennesker som har været så mange år, siger DJ'en.

Dan Rachlin har gang i flere projekter for tiden. Han er blandt andet VJ på musikkanalen VH1, hvor han hver lørdag tager imod lytterønsker og viser videoer. Men han elsker radioen og tænker på kollegerne på SBS. Herunder The Voice som snart kan runde 25 år i branchen.

- Det er trist at The Voice snart har 25 års fødselsdag og dette er måden at fejre det på. Jeg tænker meget på alle dem, som har været med hele deres voksenliv. Jeg skal ikke klage, for jeg skal nok klare mig, siger Dan Rachlin til bt.dk

Umuligt at lave kommerciel radio i dag
Det var en trist administrerende direktør, som bt.dk fangede midt i SBS's sorte dag.

- Det er nærmest umuligt at drive kommerciel radio i dag. Rammerne er fuldstændig umulige i Danmark, for SBS kan lave radio i andre lande. Men her går 40 procent af vores indtægter til KODA og Gramex sammenlignet med Sverige, hvor det er otte procent, siger SBS direktøren Frederik Meyer til bt.dk

- Vi har ikke fyret efter specielle kriterier. Vi har sat os ned og set på, hvor vi kan spare mest. Der er nogle af vores medarbejdere, som har været hos os i over 15 år. Det er trist ligegyldigt hvem, det rammer.

Frederik Meyer har vidst om denne fyringsrunde i nogle dage, men vil ikke sige hvor lang tid. Han trøster sig med, at lytterne fortrinsvis er til musikken og ikke de værtsbaserede programmer.

- Der vil fortsat være værtsbaserede programmer på The Voice, men der vil i perioder være mere fokus på musik, som jo altid har været det primære indhold på kanalen.

Alle morgenprogrammer på nær Novamorgen med Vicky Berlin, Søren Malling og Dennis Ravn stopper.