Lyt til artiklen

Trine Jepsen har vundet det danske Melodi Grand Prix. Hun har været med i pigebandet eye-Q. Lige nu er hun show-babe i »Maratondansen« på Gladsaxe Teater

Sangeren Trine Jepsen er 27 år. Og bortset fra dengang for fire år siden, hvor hun var lige på nippet til at udfylde ansøgningsskemaet til jura-studiet på universitetet, har hun aldrig gjort det, som hendes fornuftige jyske baggrund egentlig byder hende. Nemlig at få sig en uddannelse at falde tilbage på.

»Det er altså ikke sådan, at jeg bare sidder helt dumt og glor ud i luften uden at overveje noget som helst fornuftigt. Men jeg har bare været så heldig, at jeg hele tiden har fået tilbudt spændende ting, som jeg bare måtte prøve. Det ene har taget det andet. Og måske det er mig i en nøddeskal ikke at planlægge - min søster er helt modsat. Men jeg har altså også lært noget af det hele,« siger Trine.

Den sidste spændende udfordring, som er landet hos den tidligere MGP- og Popstars-vinder, er rollen som sangerinden Wilma i Gladsaxe Teaters musikteater-opsætning af forestillingen »Maratondansen«. Som foregår i en dansehal i Californien i 1935, hvor en flok desperate unge mennesker danser i flere uger i træk for at vinde en førstepræmie på 1.000 sølvdollar.

Den skrupelløse leder af dette 30ernes realityshow, Rocky Gravo, spilles af Dejan Cukic - og Trines Wilma er hans sangerinde. Som med showbizz-smil og evig veloplagthed leverer Irving Berlin- og Gerschwin-slagere sammen med sit orkester. Og lægger veldrejet krop til Rockys kram og svingom'er.

Læbestift og stiletter
»Jeg har ingen replikker og kommunikerer kun med Dejan ved hjælp af mimik. Men den skruer jeg så helt op for med smil og øjekast. Og så må jeg nok sige, at det virkelig hjalp, da jeg fik Jørgen Simonsens fantastiske kjole på. Og den knaldrøde læbestift. Og de høje stiletter. Jørgen har lavet kjolen sådan, at man får en helt Jessica Rabbit-agtig figur - og så er det svært at la' være med at være kæk,« griner Trine.

Men sådan har det altså ikke været hele tiden.

»Vi indledte prøverne 22. november. Hvor vi gik rundt i en sal med tape-stykker på gulvet, som vi skulle forestille os var en dansehal. Og det var ikke nemt for mig, som jo aldrig har prøvet at spille teater. Jeg var meget, meget stille, tror jeg nok.«

Fuld af selvtillid
Siden har Trine fået mere selvtillid. Hun er vild med at arbejde sammen med alle de professionelle skuespillere, som udover Dejan bl.a. tæller Iben Hjejle og Paw Henriksen. Hun er nået dertil, hvor hun har så meget styr på rollen, og hvor Wilma skal befinde sig på scenen, at hun kan slappe af og koncentrere sig om sin sang. Hendes forældre, som stadig bor i hendes barndomshjem i Holsted (mellem Esbjerg og Kolding), har været forbi for at se datteren sammen med storesøsteren, som Trine er meget tæt på. Og så nyder hun at være en del af et totalteater-stykke. Hvor selv folkene, der sælger popcorn, hotdogs og Budweiser-øl i pausen, er en del af forestillingen.

»Det er helt utroligt. Duften af popcorn begynder allerede at sprede sig klokken 18, når vi sidder i garderoben med curlere i håret. Og så er man ved at være klar.«

Popstars på tværs
Episoden med ansøgningsskemaet til jurastudiet fra indledningen fandt sted i 2001, lige før Trine blev udvalgt til at være med i Popstars. Men selvom hun endnu ikke ved, hvad hun skal lave, når den sidste maratondans er danset 17. april, så bli'r det ikke jura.

Jura-svipser
»Allerede dengang var der en veninde, som antydede, at det nok ikke liiige var mig. Og selvom jeg stadig er fuld af respekt over for folk, som bli'r jurister, så har hun nok ret. Jeg skal heller ikke være lærervikar igen. Det har jeg prøvet. Men efter gruppen (pigerne i eye-Q gik fra hinanden i 2003, red.) har jeg brugt en del tid på at sidde og synge og skrive sange. Så måske det bli'r et forsøg på en solo-karriere. Men inden da skal jeg have fundet ud af helt præcis, hvor jeg står musikalsk - og hvad min egen sound egentlig er,« siger single-pigen Trine. Der leder mere efter sig selv og sin sang-identitet end en kæreste.

Hyggemoster i England
»Jeg har ikke noget stress på, hvad angår kærester. Min søster, som er syv år ældre end mig og bor i England, har en lille dreng på to, som jeg er hyggemoster for. Hun er faktisk gravid igen, og jeg har lovet at tage derover og være med til fødslen, ligesom jeg var til den første.

Fordi jeg havde en returbillet, så løb jeg op og ned ad trapper med hende - og proppede hende med ananas, som jeg havde læst kunne sætte fødsler i gang. Og det virkede. Så det har jeg lovet at gøre igen,« griner Trine.

maggie@bt.dk