Selv om han kun er fire år, er Naya Riveras søns oplysninger afgørende i eftersøgningen af skuespillerinden.

Han var med al sandsynlighed den allersidste, der så 'Glee'-stjernen Naya Rivera i live, og derfor er hendes kun fireårige dreng, Josey, en vigtig brik i opklaringen af, hvad der er sket forud for skuespillerindens forsvinding.

I onsdags drog den amerikanske skuespillerinde ud på en båd med sin lille søn på søen Lake Piru i Californien, og siden da har ingen hørt fra hende.

Det, der først var en redningsaktion, blev i løbet af de første dage til en bjærgningsaktion, mens håbet om at finde hende i live ebbede ud.

Men hvad der skete om bord på båden, før skuespillerinden forsvandt, kan den fireårige søn hjælpe med at opklare. Og han har allerede givet politiet og redningsmandskabet vigtig information.

Det siger Eric Buschow, talsmand for Ventura County Sheriff's Office, ifølge eonline.com.

»Børn i den alder er meget faktuelle, når de skal fortælle, hvad der er sket. Og det var han også. Han har kunnet give oplysninger, der har været meget værdifulde for efterforskerne,« fortæller talsmanden.

Sønnen blev i onsdags fundet sovende alene på båden med redningsvest på og et håndklæde om sig.

Hvor redningsmandskabet skal lede efter skuespillerinden, der altså formodes druknet, har det lokale politi også kunnet spore sig ind på.

»Der var ikke mange ude på søen den dag. De gange, hun blev set, var det på den nordlige side af søen,« siger Eric Buschow.

Han forklarer, at kun hvis de finder liget af skuespillerinden, vil de kunne finde ud af, hvad der er sket med hende.

»Hvis vi finder hende og kan lave en obduktion, så kan det måske give klarhed over, hvad der er sket. Men det ligner en tragisk ulykke,« siger han.

/ritzau/