Der har været mange rutsjeture i Janni Kjærs liv. Svingene har været store, men hun er landet blødt hver gang.

Sådan er det også med den 46-årige Janni Kjærs økonomi. Fra at være blandt landets fem rigeste for godt 20 år siden med en formue på over en mia. kr., er hun i dag ikke engang i top 50.

Da Janni Spies i 1984 arvede efter Spies, var egenkapitalen i Spies-firmaet på lidt over en mia. kr., selv om hun måtte aflevere næsten 300 mio. kr. i arveafgift.

LÆS OGSÅ
  • Haves : 500 mio. - søges : ny mand


Oven i det arvede hun ejendomme, biler, malerier, kostbare vine og smykker for et større millionbeløb.

Gæld åd formuen
Mens formuen i rejsekoncernen hurtigt fik ben at gå på, efterhånden som problemerne tårnede sig op, voksede Janni Spies egen private formue.

I 1990erne var Spies-koncernens formue ædt op af gæld, og Janni Kjær havde 'kun' sin private formue på omkring 300 mio. kr. tilbage.

I de 20 år, Janni og Christian Kjær var gift, var begge formuer adskilt med vandtætte skodder. De delte ifølge kilder tæt på parret husholdningen, der med adskillige tjenestefolk og store udgifter til vedligeholdelse ikke lignede et almindeligt husholdningsbudget.

Alligevel mener kilder tæt på parret, at Jannies personlige formue er vokset betydeligt i de 20 års ægteskab.

Penge er sat i personligt ejede aktier og obligationer, så det ikke er muligt for offentligheden at få et overblik over formuens størrelse. Et godt gæt er dog, at finanskrisen har spist en del af Janni Kjærs formue ifølge kilder tæt på parret ned til mellem 400-500 mio. kr.

De millioner skal nu forsørge Janni Kjær, der dermed ikke får problemer med at opretholde jetset-stilen.

Trods sin nye status som enlig mor.