Birgitte Grue, B.T.s tv-anmelder, ærgrer sig over, at jagten på morderen i 'Forbrydelsen' skal strække sig over endnu 10 afsnit.

- Det er næsten ikke til at holde ud at tænke på, beklagede hun sig i B.T. i går.

Hendes prøvelser er dog fuldstændig ubetydelige i forhold til det savn, som familien til virkelighedens mordoffer – gymnasieeleven Stine Geisler – fortsat må føle.

Til pinse er det 17 år siden, at den 18-årige pige blev mishandlet og dræbt i en kælder i det indre København.

Gerningsmanden er aldrig blevet fundet, og det er svært ikke at tænke på det uopklarede pigemord på virkelighedens gymnasiepige, når man følger tv-seriens opklaringsarbejde for at indkredse den fiktive Nanna Birk-Larsens morder.

I jagten på den skyldige i Stine Geislers død har kriminalpolitiet i København igen og igen endevendt gymnasiepigens færden og omgangskreds op til drabet.

To mystiske mænd
To gange i dagene inden mordet 4. juni 1990 mødtes Stine Geisler på Christianshavn med mænd, det aldrig er lykkedes politiet at identificere. Blandt andre en ukendt mand i læderbukser og sort T-shirt, der ventede på den 18-årige gymnasieelev ved Christianshavns Gymnasium få dage før, hun blev myrdet.

Signalementet af manden fra gymnasiet minder om den meget omtalte 'port-mand', en 25-35-årig mand i sorte læderbukser og sort T-shirt, der ventede i porten Teglgårdsstræde 15 i Københavns indre by kl. 02.55, netop som Stine kom hjem 2. pinsedag 1990.

Stine Geisler blev overrasket af morderen, da hun låste sig ind på køkkentrappen for at gå op på sit værelse på 4. sal.

I stedet blev Stine Geisler slæbt ned i kælderen under 'Teglkroen', Teglgårdsstræde 17, og bagbundet med en ledning. Morderen kvalte hende ved at stoppe to klude ned i hendes hals.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.