I en ny bog om Albert Dyrlund, der omkom i en ulykke blot 22 år gammel, sætter hans forældre ord på youtuberens eventyrlystne sind og personlighed.

En ulykke kostede den danske youtube-stjerne Albert Dyrlund livet for to år siden i en alder af blot 22 år.

Tragedien indtraf, da han faldt ud over en skrænt i Dolomitterne i Italien.

I ære af hans minde udgiver hans forældre, Kenneth Dyrlund og Vibe Jørger Jensen, nu deres søns historie i bogen "Albert Dyrlund - uden filter".

Det fremgår af et Instagram-opslag fra Wadskjær Forlag.

Udgivelsen bliver markeret med en bogreception i begyndelsen af juni, oplyser forlaget.

- Kom og vær en del af denne mindeværdige begivenhed, hvor vi dykker ned i Alberts liv - fra hans youtube-karriere og musikalske udgivelser til hans hovedrolle i en spillefilm, skriver forlaget og fortsætter:

- Vi får et unikt indblik i hans eventyrlystne sind og inspirerende personlighed. Receptionen vil også have æresgæster som Alberts kæreste, venner og kollegaer, der vil bidrage til at fejre Alberts liv. Det bliver en aften fyldt med sjove og spændende historier fra Alberts rejse.

Albert Dyrlund er især kendt blandt unge. På Instagram har hans stadig åbne profil 210.000 følgere, mens det på YouTube er 172.000. På YouTube har han blandt andet lagt sangene "Sommer", "Emoji", "Vafler", "Ulla" og "Hellerup-dreng" ud.

Youtube-stjernen har også prøvet kræfter med filmens verden, da han spillede hovedrollen i "Team Albert" fra 2018. Her følger man gymnasieeleven Albert, der vil gå sine egne veje og gør oprør mod skole og forældre for at blive en, der underholder hele verden gennem YouTube.

Filmen fik Publikumsprisen ved Robert-uddelingen i 2019.

/ritzau/