Sveriges Television har ændret holdning og agter nu at filmatisere alle Stieg Larssons bøger.

Biograffilmen "Mænd der hader kvinder", der er baseret på Stieg Larssons bestseller af samme navn, kommer ikke til at stå alene. Sveriges Television (SVT) har nemlig besluttet at kæmpe for, at de to sidste bøger i den populære Millenniumtrilogi også kan blive til biograffilm.

Det er rapporter om et svagt biografår, der har fået SVT til at skifte mening. Derudover har tv-stationen fået en henvendelse fra Det Svenske Filminstitut, som også ønsker, at SVT skal bidrage til, at de to resterende bøger "Pigen der legede med ilden" og "Luftkastellet der blev sprængt" også bliver til biograffilm.

- SVT har overvejet dette nøje. Men for at svensk film skal kunne udvikles på en positiv måde, skal der være høje besøgstal i biograferne. Alle, der kan bidrage til dette, har et ansvar, siger Gunnar Carlsson, eksekutiv producent på SVT.

De to sidste Millenniumfilm kommer i biografen i slutningen af 2009.

SVT tror ikke, at den kommende store tv-serie, der er baseret på Stieg Larssons bøger, og som sendes på SVT fra februar næste år, kommer til at lide under, at de to sidste bøger også bliver til film. Tv-serien indeholder nemlig betydeligt mere originalmateriale end biograffilmene, lyder det.

Den danske instruktør Niels Arden Oplev har høstet stor succes for sin filmatisering af den første bog i trilogien "Mænd der hader kvinder"./ritzau/