I kølvandet på Bodil Jørgensens alvorlige ulykke på et filmset i juni får Dansk Skuespillerforbund og Film- og TV-arbejderforeningen flere og flere henvendelser fra filmfolk, der oplever, at sikkerheden ikke er i orden under filmoptagelser.

Skuespiller Bodil Jørgensen blev i juni kørt over af en traktor under en filmoptagelse, og ulykken var så voldsom, at hun stadig er sygemeldt.

Nu viser det sig, at hun langt fra er den eneste skuespiller, der har oplevet problemer med sikkerheden, skriver Avisen.dk.

Dansk Skuespillerforbund får nemlig flere og flere henvendelser fra skuespillere, der oplever, at sikkerheden ikke er i orden, når de er på arbejde.

»Det skal gå hurtigere, og derfor går man mere på kompromis med sikkerheden, for der er simpelthen ikke tid til det hele,« siger Katja Holm, der er formand for Dansk Skuespillerforbund, til Avisen.dk.

Samme oplevelse har Film- og TV-arbejderforeningen. Sekretariatschef Rene Høyer Jørgensen fortæller, at foreningen hele tiden får henvendelser fra folk, der har haft lange arbejdsdage med ringe muligheder for at holde pauser, og at det kan være med til, at der sker ulykker.

I 2012 blev der ifølge Avisen.dk anmeldt 82 arbejdsulykker i teater- og filmbranchen. I 2013 blev der anmeldt 61 arbejdsskader. Arbejdstilsynet anslår, at der sagtens kan ske flere ulykker i branchen end dem, der bliver anmeldt, fordi skuespillerne ikke altid er opmærksomme på at anmelde dem.

I 2012 kom skuespilleren Søren Sætter-Lassen alvorligt til skade, da han fik en 500 kilo tung scenevæg ned over sig, mens han var i gang med øvelserne til et teaterstykke på Det Kongelige Teater.