Går alt, som ledelsen af Roskilde Festival drømmer om, så har Roskilde om tre til fem år en ny højskole
at byde på.

Festival-ledelsen arbejder i øjeblikket på at finde de folk, der kan føre skabelsen af en højskole ud i livet, skriver DAGBLADET Roskilde.

I dag satses der alt for meget på at få eleverne hurtigt igennem uddannelsessystemet, og det betyder, at man risikerer at tabe nogle mennesker. Det mener Henrik Bondo Nielsen fra Roskilde Festivals ledelse. Og han og festivalen er derfor klar til at give et bud på, hvordan man i stedet kan sikre sig, at unge kommer ud som hele mennesker, inden de går videre i uddannelsessystemet med en videregående uddannelse.

Det skal sikres på en højskole i Roskilde, der kan få op til mellem 80 og 100 elever.Festival-folkene har ingen planer om selv at drive en højskole - men de vil gerne sætte arbejdet med at skabe den i gang.

Skolen skal være selvstændig - men festivalen kunne muligvis få en plads i skolekredsen. Festivalen sætter skolen i gang - og derefter overlader man tøjlerne til andre.

Til gengæld kunne Henrik Bondo Nielsen forestille sig, at der kunne blive en eller anden form for samarbejde mellem en kommende højskole og Roskilde Festival - måske også med Roskildenatten eller musik- og studenterhuset Gimle.

På nuværende tidspunkt har festival-folkene fået stillet 250.000 kroner til rådighed af Musicon Valley til det indledende arbejde med at få skabt den højskole, der går under titlen Den Musiske Højskole.

Præcis hvad skolen kommer til at tilbyde er det ifølge Henrik Bondo Nielsen for tidligt at sige noget om nu, men det bliver ikke bare en traditionel musik eller lyd- og lys teknisk højskole.