Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Min søster børn« er blevet det. Og nu skal »Far til fire« osse. Genoplives til de hungrende familiemasser i det ganske land.

»Go' fornøjelse!« griner Ole Neumann bare. Ham der fra 1953 til 1961 var hele Danmarks Lille Per og tror, at det vil blive vildt svært at overføre dette 50'er koncept til nutiden.

»Der er alt for langt til i dag. Den verden findes ikke mere. Bare sådan en banal ting, som at det i filmene er solskin hele tiden. Det havde man den gang tid og råd til at vente på, at det var. Men i dag skal en film jo nærmest bankes igennem på fem dage.

Og dertil hele Alice O'Fredericks specielle stil. To alvorlige scener og så en morsom. Hele vejen igennem. Meget gammeldags. Men hun troede helhjertet på det, hun lavede. Det var ikke bare en smart pengeidé,« siger Neumann, som håber, at hjertet vil være med i de nye film.

Tre nye film
Ikke færre end tre dugfriske »Far til fire«-film er planlagt, og manuskriptet er lagt i hænderne på nye unge kræfter, der kan tilføre universet og de bærende figurer et frisk pust, der fjerner enhver støvrest i det 50 år gamle syn på verden.

Selve faren til fire vil blive spillet af Niels Olsen, onkel Anders af Jess Ingerslev og så vil Martin Brygmann ikke alene påtage sig rollen som fars onde chef, han vil også stå for sang og musik.

Prøvefilmer børn
Fars fire unger derimod skal findes ved åben prøvefilmning over to weekender på Det Danske Filmstudie i Lyngby. Og skal Ole Neumann give en kommende Lille Per, Mie, Ole og Søs et godt råd, så er det at tage det som en oplevelse.

»Jeg røg jo i som femårig, var en arbejderunge der kom fra Vesterbro. Og det var skidesjovt. Det skal man huske, er det vigtigste. Og tage det for det, det er.

Problemet er lidt, at børn bliver kørt meget hårdere i dag. Der er gået business i den. Men det er enormt vigtigt, at give børn lov til at være børn. Og holde dem nede på jorden, sørge for at de stadig skal gå ned med skraldespanden og passe skolen,« siger Ole Neumann, der i dag arbejder på den anden side af kameraet, som han kalder den fedeste side.

»»Far til fire« er ikke en religion for mig. Så det er fint, at de prøver igen. Jeg håber bare, at det bliver med ligeså stor ærlighed,« siger altså Ole Neumann.

Den første af de nye film ventes at få premiere til jul.

suss@bt.dk