Eva på 52 år og Carsten på 53 bliver gift i andet afsnit af DR1’s femte sæson af ‘Gift ved første blik’. De er glade, når de ser hinanden første gang, men det, man ikke ser på skærmen, er, at der opstår en konflikt imellem de to, når det kommer til sex og intimitet.

»Jeg prøvede så vidt muligt at lukke af for det, for jeg brød mig ikke om det. Det gjorde jeg faktisk ikke. Jeg synes, han var lidt for hurtig og lidt for fremme i skoene. Og her er jeg altså mere gammeldags,« fortæller Eva til B.T.

Carsten kommer nemlig med flere sjofle kommentarer i løbet af deres bryllupsdag.

Den første, man hører i programmet, er, når han skærer bryllupskagen, og Eva siger, hun kun vil have en lille én, hvortil han svarer, at det kan han altså ikke love hende - med hentydning til hans penis’ størrelse. Hun svarer så, at det altså var kagen, hun mente.

Foto: Marianne Overaa
Vis mere

Og ifølge Eva, var det ikke nyt for hende der, da han var kommet med lignende stikpiller hele vejen fra Rådhuset.

»For mig var han stadig en fremmed mand, som jeg skulle til at lære at kende. Han er en rigtig mand og laver de der sjofle vittigheder, hvor han indikerer, han gerne vil have, der skal ske mere mellem ham og mig,« siger hun.

Mandsdomineret verden

Men Carsten, der til daglig arbejder som brandmand, mener ikke, det var over grænsen, for nu var de jo gift og dermed ikke længere fremmede i den forstand:

»Jamen for helvede, det er min kone. For mig er det ikke upassende. Undskyld mig, jeg er sgu ikke kedelig, jeg sidder ikke bare og triller tommelfingre og er bibliotekar. Jeg er i en mandsdomineret verden inde på mit arbejde, og vi laver sjofle vittigheder med hinanden. Kan man ikke tåle det, så skulle vi nok ikke have været gift,« siger Carsten i et interview til B.T.

Da deres bryllupsfest lakker mod enden, og Eva og Carsten trækker i tøjet for at tage på hotel, fortæller en glad og tilfreds Carsten til kameraet:

»Vi elsker begge to at kysse, så det er perfekt, og nu skal vi videre på bryllupsnatten og se, hvad vi også elsker,« og da Eva for nylig så programmet og hørte dette for første gang, var hun ikke glad.               

»Det første, jeg tænkte, var hvorfor taler han på mine vegne. Jeg kan godt lide at kysse, men man skal altså lige lære hinanden at kende,« siger Eva.

Kunne ikke sige nej

At Carsten skulle være for langt fremme i skoene i forhold til kyssene, mener han dog ikke selv. Han synes, det gik begge veje.

52-årige Eva og 53-årige Carsten.
52-årige Eva og 53-årige Carsten. Foto: Marianne Overaa
Vis mere

»Jeg synes ikke, hun trækker sig fra kyssene. Jeg synes tit, hun lægger op til det,« siger han, men Eva fortæller, hun følte, hun ikke kunne sige nej.

Hun fortæller nemlig, at det, man ikke ser i programmet, er, at Carsten i morgenbrevet havde skrevet til hende, at han håbede, hun ville kysse ham på hans bløde læber, når de skulle sige ja til hinanden.

»Her sætter han mig faktisk i en situation, hvor jeg ikke kan sige nej, og hvor jeg gør noget, jeg nok ikke ville have gjort. Og det, synes jeg, er grænseoverskridende. Men jeg forstår, det er vigtigt for ham, og vil gerne vise ham, at jeg vil ham,« siger Eva og uddyber:

»Jeg følte, han overskred min grænse. Og jeg følte ikke, han lyttede til mig, på trods af, jeg sagde, at vi skulle tage den med ro. Men når det er sagt, så er jeg virkelig glad, da jeg ser Carsten for første gang. Og er efter brylluppet meget interesseret i at lære ham at kende.«

»Jeg er mere frimodig, end hun er«

Og vigtige var kyssene rigtigt nok for Carsten. Han mener, at fordi de har den alder, de har og fordi, de var gift, måtte et ordentligt kys være det mest naturlige.

»Jeg synes, det der med kindkys er lidt ambivalent. Vi er voksne mennesker. Det kan godt være, man er nervøs, når man er 20’erne, men det burde vi ikke være i 50’erne,« siger Carsten.

Da Carsten foran kameraet fortalte, at de nu skulle videre på deres bryllupsnat og se, hvad de begge to også elskede, hentydede han næppe til at sove. Selvom det nok mere var det, Eva var opsat på.

»Er man tvunget til sex, hvis den ene partner lægger op til det på bryllupsnatten? Nej, og så siger man da fra - og det gjorde hun jo også. Men kunne man forvente, at ens partner ville have sex på bryllupsnatten? For mig er det det mest naturlige i verden, hvis to mennesker er blevet gift. Det kan da godt være, jeg er mere voksen end andre mennesker. Eller mere naturlig og åben. Jeg er mere frimodig, end hun er,« siger Carsten.