Lyt til artiklen

Wauw for en historisk aften! Lige dér - midt på et ellers nedlagt scenegulv - var dansk comedys absolutte sværvægtere i aftes samlet til en historisk og for 600 dedikerede fans aldeles mirakuløs aften.

Helt ekstraordinært trådte Anders 'Anden' Matthesen, Casper Christensen, Frank Hvam, Mick Øgendahl og Niels Hausgaard op på samme scene i dét, komikerne selv havde døbt 'En sær forestilling'.

Mest af alt var det bare sjovt, sjovt, sjovt, da de fem populære og storsælgende mænd flåede dørene op til Privat Teatret i København - teatret der ellers ikke har været brugt siden sidste tæppefald for to år siden.

Casper Christensen påtog sig rollen som vært og serverede det gyldne comedy-dream team, der aldrig tidligere og - hvis man skal tro dem selv - aldrig igen kommer til at optræde som en samlet flok.

Selve showet har været omgæret af stor mystik. Ingen reklame. Ingen oplysning om, hvad der skulle ske. Ingen noget som helst. Kun et par elektroniske invitationer til komikernes egne fans via Facebook om to aftener med spas og musik. Billetterne blev flået væk på syv minutter, tusinder har skrevet sig på venteliste og komikerne selv - ja, de har stort set ikke sagt et pip.

I aftes gav de så deres eget komiske svar, og gav publikum fuld latterkrampevaluta for den sølle hundredelap det kostede at indløse adgang til løjerne.

'En sær forestilling' spiller for anden og uigenkaldeligt sidste gang i aften.Publikum fik Klovn-øl, så de var i den helt rette stemning, inden løjerne brød løs.

Casper som veloplagt værtlokkede publikum:

'Jamen det kunne da godt være, at jeg skulle lave stand-up herinde i aften alligevel.'

Ordene udløste aftenens suverænt største bifald. Casper af sted dog fra fristelsen og lagde i stedet op til Anden, som han udråbte til 'kongen af dansk stand-up.'