Lyt til artiklen

Sangeren Erann DD har ikke fået megen ros af musikanmelderne for sin kærlighedssang til Mary og Frederik i forbindelse med deres bryllup. Men det blæser almindelige danskere højt og flot på.

For lige nu ligger Erann DD i toppen på salgs-hitlisterne med sin kærlighedsballade, »When you hold me«. I sidste uge solgte han tredobbelt platin og var nummer ét, i denne uge er han nummer to, og så ventes han at stryge til tops igen i den kommende bryllupsuge.

Tredobbelt platin vil sige, at der i første uge gik 24.000 plader fra Sony til pladebutikkerne.

Søs-jubel
De gode salgstal får Søs fra TV-serien »Krøniken«, alias skuespilleren Maibritt Saerens, til at juble. Hun er formand for Folkegaven 2004, og netop Erann DDs sang er en del af denne folkegave.

»Vi er fantastisk stolte over, at danskerne ser ud til at tage godt imod sangen. »When you hold me« er jo ikke bare en gave til det kommende kronprinsepar. Sangen har både ærlighed og sårbarhed over sig, som vi håber, mange mennesker vil nyde,« siger hun.

Erann DD selv er også glad for det gode salg. »Musikanmeldernes kritik af sangen kan jeg ikke bruge til noget,« siger han.

Erann DD er ikke med ved Rock'n'Royal i aften i Parken. Han er simpelt hen ikke inviteret...Men til gengæld optræder han med sin bryllups-sang ved Tivolis store festaften i forbindelse med brylluppet i næste uge, der transmitteres i DR-TV.

Børn får overskuddet
Erann DDs specielle bryllups-single er udkommet i en særlig booklet. Det er meningen, at penge fra salget af pladen skal gå til udsatte børn i Grønland og på Færøerne.

Den anden del af folkegaven er Flora Danica-stellet, der fremstilles på Royal Copenhagen, og som skal overrækkes til brudeparret senere på sommeren.

Det sker, når det endelige indsamlingsbeløb er gjort op, og man ved, hvor mange dele, stellet med Dronningens monogram til brudeparret vil blive lavet i.