Hele verden er inviteret med til Lemmys begravelse.
Hele verden er inviteret med til Lemmys begravelse. Foto: GEORGES GOBET

En rocklegende gik bort, da Motörhead-frontmanden, Lemmy Kilmister, døde 70 år gammel den 28. december af en ekstrem aggressiv kræftsygdom, som han blev diagnosticeret med blot to dage forinden.

Dødsfaldet har efterladt familie, fans og musikverdenen i sorg og chok, og siden har det Grammy-nominerede rockband opfordret folk til at hylde livet, som Lemmy elskede, på ægte rock'n'roll-manér med musik og stærke drinks.

Derfor inviterer rockmusikanterne fans verden over til at deltage i Lemmys begravelse lørdag den 9. januar via et livelink, meddeler bandet på sin officielle Facebook-side.

- Lørdag den 9. januar vil verden samle sig og fejre livet for vores ven og legende Lemmy, skriver bandet.

Motörhead-Lemmy død: 70 år gammel PEOPLE-LEMMY/

- Familie og tætte venner vil deltage i ceremonien på Forest Lawn-kirkegården i Hollywood fra klokken 15.00 til 16.30. Med begrænset plads til rådighed vil vi med største respekt bede jer om ikke at møde op, men vi ønsker stadig, at I alle bliver en del af ceremonien, så vi sætter en live-gennemstilling op fra ceremonien via Motörheads officielle YouTube-kanal.

- Uanset hvor I befinder jer, så saml jer og se ceremonien sammen med andre Motörhead-fans og venner. Tag hen til din favoritbar, og sørg for, at de har internetadgang, eller inviter dine venner hjem, så I kan hylde Lemmys liv. Lige meget hvor I mødes, så sørg for at samle jer hele verden rundt for at fejre vores kære ven og uerstattelige ikons liv, slutter Motörhead.

Motörhead-Lemmy død: 70 år gammel PEOPLE-LEMMY/

Hyldesterklæringer er strømmet til Lemmy efter dødsfaldet, og blandt andre har den danske Metallica-trommeslager Lars Ulrich hyldet sit store idol.

- Lemmy er en af de absolut vigtigste grunde til, at jeg ville være i et band. Så simpelt er det, sagde han magasinet Rolling Stones.

/ritzau/FOKUS

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.