Dronning Margrethe og hendes to søstre skulle have uddelt legater til unge kunstnere tilbage i april.

Som et af højdepunkterne i anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag i april, skulle majestæten i selskab med sine søstre, prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie, have uddelt Dronning Ingrids Hæderslegat i Tivoli.

Men på grund af coronavirussets udbrud måtte det storstilede arrangement udskydes, og de to lovende unge kunstnere, operasangeren Nicolai Elsberg og balletdanser ved Den Kongelige Ballet Tobias Praetorius, der i år er udvalgt som modtagere af legatet, måtte væbne sig med tålmodighed.

Men nu får de endelig sat en kvart million kroner hver ind på kontoen - penge, der er øremærket til, at de kan dygtiggøre sig inden for deres respektive kunstarter.

Det sker den 14. juni på Fredensborg Slot, hvor legatet personligt bliver overrakt af dronning Margrethe og prinsesse Benedikte. På grund af rejserestriktioner kan eksdronning Anne-Marie ikke deltage i arrangementet.

For prinsesse Benedikte betyder det meget at kunne hylde de lovende talenter i sin mors ånd.

- At støtte unge kunstnere inden for musik og dans med dette legat og ved et festligt arrangement er i fuld overensstemmelse med vores mors ønsker. Mine søstre og jeg er meget glade og taknemmelige for, at vi kan uddele dette legat og mindes vores mor, siger hun i en pressemeddelelse.

/ritzau/