Skuespiller Lise Baastrup var hemmeligt gravid under optagelserne på DRs nye miniserie 'Troldehjertets hemmelighed'.

Det er ikke kun troldehjertet, der har en hemmelighed i DRs nye program 'Troldehjertets hemmelighed', som er en efterfølger til julekalenderen af næsten samme navn.

Det havde skuespiller Lise Baastrup også, da optagelserne fandt sted sidste sommer.

Hun var nemlig hemmeligt gravid på settet.

»Graviditeten var ikke blevet offentliggjort endnu, og flere af mine familiemedlemmer vidste det heller ikke,« fortæller 39-årige Lise Baastrup, der blev mor for anden gang i februar.

Hun har i forvejen datteren Laura på fire år sammen med manden Jacob Dahl.

»Det var kun produktionen, der havde fået det at vide, hvis der skulle ske mig noget, og fordi de skulle producere kostumet efter min mave.«

Det krævede dog heller ikke en så stor snilde at skjule babybulen fra nysgerrige øjne, som Lise Baastrup i første omgang havde troet.

»På det tidspunkt havde jeg det her job, og så nogle andre ting ved siden af, hvor jeg skulle have 'privat tøj på'.«

»Og heldigvis er der meget i moden, hvor man også må gå med løst tøj,« siger hun.

Lise Baastrup vender tilbage til rollen som oldfrue Miriam i 'Troldehjertets hemmelighed', hvor hun igen skal portrættere den hårde og følelseskolde kvinde.

»'Darth Vader', som jeg kaldte hende, fordi jeg fik lov til at gå i sort og have et stoneface, der mindede om at have en maske på.«

»Min storebror ville sige, at endelig spiller jeg en rolle, hvor jeg ligner mig selv mest,« siger Lise Baastrup.

Hun ser ikke karakteren Miriam som ond, og når hendes brødre siger, det minder om hende, så er det en energimæssig ting, lyder det.

»Det er noget med, at man har en hel anden energi, når man er privat, end når man er ude blandt folk. Der har jeg nok bare taget min private energi med i den rolle,« fortæller hun.

I 'Troldehjertets hemmelighed' er der gensyn med en række velkendte karakterer og skuespillere fra julekalenderen 'Julehjertets hemmelighed'.

I stedet er julen byttet ud med midsommer i den lille landsby Lindestrup.

Pludselig dukker en fremmed pige op i byen, og man finder hurtigt ud af, at hun ikke er helt som alle andre.

Især fordi der på samme tidspunkt ankommer en mystisk mand ved navn Cornelius, som leder efter en trold. En trold, som skal slås ihjel.

Serien er på otte afsnit og har premiere 31. marts på DRTV, hvor alle afsnit vil være tilgængelige, og på DR1 klokken 20 fra 2. april og frem til 8. april.

/ritzau/