Der er vendt op og ned på døgnrytmen, efter at tv-værten Mette Bluhme Rieck har skiftet 'Aftenshowet' ud med dækningen af OL.

Tidsforskellen mellem Danmark og Japan skaber tidlige morgenvagter for tv-værten Mette Bluhme Rieck, som dækker OL for DR. Og det sætter sit præg på familielivet.

Det fortæller hun og kæresten Kasper Nielsen til den fremmødte presse på den røde løber ved gallapremieren på Bille Augusts nye film, 'Pagten'.

»Jeg møder hver dag klokken fem eller halv fire og går i seng omkring klokken 20. Det har været fedt!«

»Men jeg arbejder normalt om aftenen, så jeg har været nødt til at vende min døgnrytme 12 timer,« siger Mette Bluhme Rieck, som normalt er vært på 'Aftenshowet'.

Grundet de skæve arbejdstider sover parret også i hver sit soveværelse for at få ligningen til at gå op, mens OL står på.

»Jeg vil helst ikke vække dem om morgenen, og jeg vil heller ikke vækkes af min søn, Viggo, om natten, så jeg sover i gæsteværelset. Men jeg glæder mig meget til at komme tilbage til vores fælles soveværelse,« siger hun.

Derfor er det også Kasper Nielsen, som står for at aflevere sønnen Viggo i børnehaven, når Mette Bluhme Rieck dækker de store sportsbegivenheder.

»Det har været vanvittigt hårdt, men det har også været okay. Vi har lagt vores ferie anderledes og har fordelt rollerne lidt om, og det er jo gået helt fint,« fortæller Kasper Nielsen om den seneste periode i familiens liv.

Også parrets treårige søn har ikke ladet sig mærke af den nye, midlertidige hverdag, men har dog lært et nyt udtryk: 'Mor arbejde?', fortæller Mette Bluhme Rieck.

Men så snart OL er slut, hopper parret på et fly for at holde en uges sommerferie på Mallorca, inden hverdagen for alvor begynder igen.

Kort tid efter parrets ferie skal Mette Bluhme Rieck være vært på den tredje sæson af DR-programmet 'Danmarks næste klassiker'. Et designprogram, der, som navnet antyder, handler om at skabe den næste danske designklassiker.

»Det er noget af det fedeste, jeg nogensinde har lavet. Så at få lov til at lave en tredje sæson er rigtigt fedt,« siger hun.

Mette Bluhme Rieck og Kasper Nielsen mødte hinanden under optagelserne af DR-programmet 'Guld i købstæderne', hvor hun var vært, og han var vurderingsekspert.

/ritzau/