Lyt til artiklen

'The Salesman' og 'Sing' vandt de to Oscars, hvor danske film var nomineret. Dermed blev det ikke til en Oscar til hverken 'Under Sandet' eller 'Silent Nights'

'The Salesman' vandt prisen for bedste ikke-engelsksprogede film ved oscaruddelingen i Los Angeles, mens 'Sing' vandt for bedste kortfilm.

Dermed blev det ikke til en pris til det danske håb i kategorien, 'Under Sandet'. Og det blev ligeledes heller ikke til en dansk Oscar i kortfilm-kategorien, hvor filmen 'Silent Nights' var blandt favoritterne - dog uden at hive den gyldne statuette hjem.

Det danske efterkrigsdrama, der er instrueret af Martin Zandvliet, var nomineret sammen med den svenske "En mand der hedder Ove", den tyske "Min far er Toni Erdmann" og den australske "Tanna".

'The Salesman' er instrueret af den Asghar Farhadi, der i protest mod USA's nye præsident, Donald Trump, ikke var mødt op til oscaruddelingen.

Forud for uddelingen havde han i en erklæring skrevet, at han ikke ville deltage på grund af "det fanatiske og nationalistiske klima" i USA.

Selv om det ikke blev til nogen pris, så er Henrik Bo Nielsen, administrerende direktør på Det Danske Filminstitut, stadig tilfreds med, at Danmark var repræsenteret med to film.

- Vi er stadig stolte over to danske nomineringer, men mere vil have mere, og det føles ret fladt lige nu, siger han.

Det lykkedes heller ikke det danske hold bag efterkrigsdramaet "Under Sandet" at vinde en pris.

I kategorien bedste ikke-engelsksprogede film gik prisen således til den iranske "The Salesman".

Henrik Bo Nielsen mener, at der er grund til at være tilfreds med de danske bidrag og indsatsen generelt i den danske filmbranche de seneste år.

- I år havde vi hele to film med, og der er grund til at takke holdene for den kæmpe indsats, de har lagt for dagen for at repræsentere deres film i de seneste mange måneders forberedelse, skriver Henrik Bo Nielsen på Det Danske Filminstituts Facebook-profil.

- Statuetter eller ej, de har på smukkeste vis demonstreret, at dansk film er i live og kæmper, og for begge instruktører er der al mulig grund til at glæde sig til "næste gang", tilføjer direktøren.

Holdet bag 'Silent Nights'.
Holdet bag 'Silent Nights'. Foto: DANNY MOLOSHOK
Vis mere

/ritzau/