Ventetid kan være noget forbandet noget. Men i går blev der ført bevis for, at ventetid også nærmest kan være en nydelse. Sådan så det i al fald ud til, at de fleste lokale »Snave-tosser« befandt sig, mens de i hundredetal ventede på, at det skulle blive deres tur til at komme ind i et af de eftertragtede sæder i kongerigets næstmindste biograf, Haarby Bio.

Den sydfynske landsby Haarby lægger kulisser og statister til de for længst overståede optagelser til kultfilmen »Polle Fiction«. Og hvor der altså i går kunne holdes snigpremiere på den længe ventede spillefilm med antihelten Polle, slamsugeren Heino, liderlige Lillian og kørelæreren Karsten som nogle af de mest betydningsfulde figurer.

Søren Faulis film blev vist ikke mindre end fem gange i løbet af lørdagen med start klokken 12 middag og forevisning hver anden time frem til klokken 20. Og det var først og sidst lokale »Snave-tosser«, der var forsamlet til en form for udvidet byfest i den iskolde forårsblæst, mens de ventede på at komme ind foran lærredet. Altså dem, det var lykkedes for at få sig en billet.

De, som må vente til »Polle Fictions« rigtige premiere i næste uge, fordi der langt fra var billetter nok til at tilfredsstille alle i går, hyggede sig alligevel gevaldigt inde i det gigantiske telt, der dækkede hele Strandgade i downtown Haarby.

Herinde i røgtågerne blev mangt en langhåret tyrenakke adskillige gange lagt godt tilbage for at hælde den ægte Snave Pilsner »i kloakken«, se på og eventuelt også købe gigantiske underhylere med gylp, deltage i diverse spøjse konkurrencer som udlodning af Polles røde Puch Maxi, indtage den ret så lokale drik kaldet Numsejuice eller troppe op foran den opstillede scene, hvor blandt andre Richard Ragnwald optrådte.

Og gav et nummer, som nok snart kommer helt i front på Dansktoppen. Anderledes kan det vel heller ikke blive med en titel som »Livet i Snave er skabt af Gud«.

Op til den store dag, som sluttede med gigantisk festfyrværkeri ved 22-tiden, har der været stor travlhed med at gøre alt klart i den lille sydfynske flække. Det har også været nødvendigt med det ryk-ind, der var.

Medarrangør Martin Mulvad, filmchef i Haarby Bio, havde på forhånd sat næsen op efter 5.000 gæster i Haarby i løbet af dagen. Det er noget nær det antal, der bor i hele kommunen.