En ny undersøgelse viser nu, hvem af Kongehusets medlemmer, danskerne synes bedst om – og det er ikke Dronningen. 

Det er derimod hendes ene svigerdatter, der er mest populær blandt danskerne, viser en ny måling lavet af analyseinstituttet YouGov for B.T. 

Med to procentpoint tager kronprinsesse Mary føringen blandt danskerne, som det mest populære medlem af det danske kongehus.

I undersøgelsen blev danskerne spurgt om, hvor godt de synes om udvalgte medlemmer af Kongehuset. Hertil svarer 74 procent af de adspurgte, at de synes 'godt' eller 'meget godt' om Kronprinsessen. 

Den placering er ifølge Berlingskes kongehuskommentator, Jakob Steen Olsen, et udtryk for hendes store  arbejdsindsats.

Kronprinsesse Mary er det mest populære medlem af Kongehuset i danskernes øjne.
Kronprinsesse Mary er det mest populære medlem af Kongehuset i danskernes øjne. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Når Mary scorer så flot, handler det om, at danskerne opfatter hende som en, der tager sit arbejde seriøst. Hun vil gerne sine opgaver, som hun udfører velforberedt og stort set eksemplarisk,« siger han. 

Selvom det er en flot placering for Danmarks kommende dronning er det en lille tilbagegang i forhold til en lignende måling, som B.T. fik lavet i starten af november. 

Her lå kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary side om side med en opbakning af enten 'god' eller 'meget god' fra hele 77 procent af de adspurgte med en lille overvægt til Kronprinsens favør. 

De blev hurtigt efterfulgt af Dronningen, som scorede 76 procent.

De tre øverste medlemmer er stadig suverænt de mest populære med over ti procentpoint til fjerdepladsen, prins Christian.

Både dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary scorer alle enten 'godt' eller 'meget godt' hos over 70 procent af de adspurgte. 

»Når det ligger så tæt kan det bero på tilfældigheder eller hvem, der har fyldt, når man lige bliver spurgt. Mary har for eksempel lige været med i tv-program om psykisk velfærd ved Vesterhavet, det kan have betydning,« siger Jakob Steen Olsen.

Man skal dog hæfte sig ved, hvor højt de ledende medlemmer af Kongehuset generelt scorer.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var lige populære i måling fra november.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var lige populære i måling fra november. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Selv efter et år med historier om Herlufsholm, sagen om prins Joachims børns titler, casanova-historien fra Madrid, er kongehuset danskernes absolut mest foretrukne styreform. Efter 50 år med dronning Margrethe som regent og Kronprinsparrets store arbejde står monarkiet så stærkt, at der skal meget til at ryste danskerne i deres opfattelse.«

Mandag havde TV2 deres egen undersøgelse, hvor de spurgte til, hvem danskerne mener repræsenterer Kongehuset bedst.

38 procent svarede, at Dronningen er den bedste repræsentant. På en andenplads placerede kronprins Frederik sig med en opbakning på 29 procent.

Hør seneste udgave af 'Kongehuset bag kulissen her'.