Hvis ikke Det Flyvende Spaghettimonster står bag alt liv på Jorden, hvorfor ligner dna så pasta så meget? Det er et af pastafarianismens – troen på Det Flyvende Spaghettimonster – mange svar på livet. Tirsdag udgav de troende biblen for en religion, der fortæller, at vi ikke stammer fra primater, men pirater.

Medlemmerne er hellige ’pastafarianere’ og prædiker iført pirattøj, går med et dørslag på hovedet og vil i det hele taget gerne tages seriøst.

»Vi tror på Det Flyvende Spaghettimonsters Kirke som et samlingssted for folk, der vil bruge humor alvorligt,« siger den 44-årige talsmand, Jacob Farian Krarup, der i FSM-sammenhæng går under navnet Pastor Farian og til daglig udvikler software til kræftforskning.

Vis mere

Det er ca. 10 år siden, at religionen blev skabt af den dengang 24-årige amerikaner Bobby Henderson. Han ville skabe debat i forbindelse med, at skolesystemet i Kansas i USA besluttede at undervise i intelligent design (kreationisme) på lige fod med evolution.

Siden hen har religionen bredt sig til Danmark, og i går udkom så den danske udgivelse af Evangeliet om Det Flyvende Spaghettimonster. Bogen indeholder bl.a. otte bud, der dikterer, hvordan man bør leve ud fra et Pastafari-synspunkt.

Kirken er nu en godkendt religion i USA, New Zealand og Polen. Det er desuden muligt for pastafarianerne at bære deres religiøse hovedbeklædning, dørslaget, på officielle dokumenter flere steder i verden. I modsætning til andre religioner har kirken ikke en almægtig gud – og de er særligt glade for rom.

Vis mere