For syv år siden virkede det tillokkende at lade tv-kameraer følge Mathildes opvækst. I dag er det blevet for meget for familien, og de siger fra.

I går sagde Mathilde og hendes familie farvel til seerne af TV2s seersucces 'Årgang 0'.

Prisen for at være med i programmet, der følger fire piger fra de bliver født til de bliver voksne, er blevet for høj for familien fra Valby, og for børnenes skyld er det på tide at sige stop. Det fortæller de i et stort interview med B.T. i dag.

- Der har været mange rygter om, at vi stopper, fordi Martin har været utro eller at Mathilde bliver mobbet i skolen. Og det er irriterende. Det får mig til at indse, det virkelig er en rigtig beslutning, vi har taget, fortæller Mathildes mor Louise.

Flere børn end Mathilde
En af de tungtvejende grunde til, at vi ikke længere kan følge familien på tv, er hensynet til Mathildes yngre søskende Frederikke og Rasmus.

- Fokus er blevet holdt meget på Mathilde, for det er konceptet for programmet. Men vores liv er meget mere. Vi har også to andre børn, som deler vores opmærksomhed. Og de forstår ikke, hvorfor det kun er Mathilde, der skal filmes. For hvordan forklarer man lige sine børn, at det kun er Mathilde, der er interessant, fordi hun er født i årgang 0, siger Mathildes far Martin til B.T.

Det er især Mathildes lillesøster Frederikke på fem år, der bliver forvirret over, at kameraerne kun følger storesøsteren.

En anden bekymring for forældreparret er, at Mathilde pludselig er blevet vældig populær, og de er bange for, at andre børn kun vil lege med hende, fordi hun er i fjernsynet, og ikke fordi hun er Mathilde.

- Mathilde møder nye mennesker hele tiden, som tror, de kender hende. De har en holdning til hende, inden de lærer hende at kende. Og det er synd, hun ikke selv får lov til at vise, hvem hun er, siger Martin.

Selvom de negative sider ved det offentlige liv har fået overtaget, så har familien ikke fortrudt, at de har deltaget i serien.