Han ligner ikke en typisk TV-vært. Med iøjnefaldende kalveknæ og meget rund mave går han på scenen på sin helt egen, afslappede facon.

Men publikum i det københavnske studie er ellevilde med Alex Nyborg Madsen. Hver gang han går på og siger den samme replik til indledningssekvensen, stiger bifaldet.

»Én gang til,« jubler de mange fans, efter Alex Nyborg har lavet en lille talefejl, og det er nødvendigt at filme igen.

TV-værten selv stråler og rækker tunge: »Bvaaaah, det går ikke,« lyder det smilende fra ham.

Det er et par år siden, Alex Nyborg Madsen sidst var på skærmen. I 1999 havde han værtstjansen i DRs kuldsejlede quiz »Kvit eller dobbelt«, der blev stoppet efter fogedforbud.

Det engelske firma Celador stak en kæp i hjulet på Alex' mediemaskine, eftersom DR havde kopieret det kendte program »Who wants to be a millionaire«.

Senere blev Alex vært på en videreudvikling af »Kvit eller dobbelt«, nemlig »Scor kassen«, hvor det trods alt blev til 12 udsendelser.

Men nu regner Alex med at blive på skærmen mere permanent. Han stortrives nemlig i den ny værtsrolle i »Grisk når det gælder« på TV3, hvor han har taget over efter Thomas Mygind.

»I det her spil (quizshow, red.) har jeg fået at vide, at de meget gerne vil have mig og den måde, jeg er på. Og det er meget fedt,« fortæller Alex til B.T. i en pause under optagelserne.

»Sidste gang var jeg ny på TV og lod mig presse ind i en rolle, der var meget stilig. Jeg havde godt nok ikke slips på, men det føltes næsten sådan,« husker Alex.

Som den store mand han er, føler Alex sig ikke hjemme i et jakkesæt. Det fine tøj kan være et fængsel, som hindrer, at man taler direkte til showets deltagere, lyder værtens filosofi.

I aften kan du opleve Alex' TV-comeback på skærmen. Det var dog i tirsdags, han blev filmet til »Grisk« for første gang. Og her var hr. Nyborg Madsen tilfreds med sin debut:

»Det var en rigtig god dag. Folk var glade, men det var hårdt og langvarigt.«

For at blive »spændt op« til TV-mediet igen var det dog også nødvendigt at småtræne et par uger for Alex Nyborg Madsen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.