Lyt til artiklen

Prins Joachim og prinsesse Marie er med, når københavnerne i weekenden fejrer dronning Margrethe.

Det er første gang, den kongelige familie optræder samlet efter uenighederne i september om prins Joachims børns titler.

Københavns Kommune er vært ved arrangementet, hvor København ønsker dronning Margrethe tillykke med hendes 50-års regeringsjubilæum.

Dronningen vil køre i karet igennem byen for efterfølgende at blive fejret på Københavns Rådhus, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Det var egentlig i januar, at Dronningen havde regeringsjubilæum, men fejringen i København er blevet udskudt flere gange.

»Der har været flere forskellige datoer i spil, og derfor vil jeg gerne én gang for alle flage, at det altså er nu på lørdag, man skal komme til København og sige tillykke til hele Danmarks dronning,« siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i pressemeddelelsen.

Først kom coronapandemien i vejen, og derfor blev fejringen udskudt til september. Da fejringen faldt sammen med den britiske dronning Elizabeths død, blev fejringen udskudt igen.

Dronning Margrethe kører i karet mod Rådhuspladsen fra Amalienborg klokken 12.35 ifølge Kongehusets kalender. Hun forventes at ankomme til Rådhuspladsen klokken 13.

Umiddelbart efter, vil hun blive fejret på rådhusets balkon.

Kigger man fredag morgen på den seneste vejrudsigt for København fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tyder det på tørvejr og mellem 13 til 14 grader lørdag.

Prinsesse Benedikte, prins Joachim og prinsesse Marie og kronprinsparret deltager også. De ankommer kort før dronningen.

Efter fejringen på balkonen er der en frokost for kongefamilien på rådhuset.

I forbindelse med frokosten vil der være en koncert. Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) vil også holde tale for dronningen. Her vil hun give Københavns gave til dronningen.

/ritzau/