Mads Steen, manden bag den falske TV-Avis, der godt kan lide at tage fusen på autoriteter. Her er hans profilbillede fra Facebook, hvor han er iført to-stjernet politiuniform.
Mads Steen, manden bag den falske TV-Avis, der godt kan lide at tage fusen på autoriteter. Her er hans profilbillede fra Facebook, hvor han er iført to-stjernet politiuniform. Foto: Privatfoto

DR i indædt kamp mod Mads Steens falske tv-avis. Men den er stadig tilgængelig på nettet.

Den falske TV-Avis, der er lavet så godt, at den ligner den ægte vare fra DR-byen er ikke sådan at stoppe.

I kunstjokeren Mads Steens falske TV-Avis ser det ud somom studieværterne Morten Scnell- Lauritzen og Reimer Bo viderebringer højst sensationelle nyheder om skatteminister Kristian jensen, der har skudt to betjente - med bue og pil, at Kurt Westergaard får tæsk af en arabisk sheik og at socialdemokraten Nick Hækkerup er involveret i en pædofilsag.

Men den slags synes DR ikke er sjovt.

Først truede DR kunstneren med sagsanlæg mod Mads Steen, der havde skruet den sammen og lagt den på YouTube, Tirsdag tvang de så YouTube til at fjerne videoen, og mindre end en time efter bt.dk havde fortalt nyheden og lagt videoen ud så læserne selv kunne se den, blev B.T. truet med sagsanlæg.

- Vi går efter alle der lægger den ud, siger TVA's souschef Jakob Kwon Henriksen til bt.dk.
 
- Det er helt uacceptabelt at vores værter indgår i den sammenhæng, og vi beskytter vores varemærke og vores medarbejdere. Desuden er det et simpelth brud på ophavsretten, siger Kwon Henriksen.

Synes du slet ikke den er sjov?

- Om jeg synes den er sjov eller ej er uvedkommende i denne her sammenhæng. Det er et spøårgsmål om brud på loven. Jeg har ingen kommentarer til om den er sjov eller ej.

Kunstneren Mads Steen siger til bt.dk., at han har lavet den somen politisk joke med et glimt i øjet. En slags kommentar til højredrejningen i dansk politik og danske medier:
 
- Alt hvad der er skævt og anderledes får kniven eller bliver rengjort i én stor dansk rengøring. Hvadenten det er Christiania, Ungdomshuset, demonstranter eller drankerne på bænken. Men den er også produceret fordi jeg syntes det kunne være sjovt, og jeg morede mig rigtig godt, da jeg lavede den, siger Mads Steen til bt.dk.

- Jeg havde ikke tænkt mig selv at fjerne videoen. DRs trusler tager jeg ikke særligt alvorligt, siger Mads Steen fra Vietnam, hvor han bor sammen med sin kone og deres børn.

- Jeg har også lagt den på dailymotion.dk, der kan den vist stadig ses, oplyser Mads Steen.

DRs jurister bekræfter overfor bt.dk, at de har travl for øjeblikket, og at de endnu ikke har haft kontakt med Dailymotion.dk, derfor kan du stadig nå at se videoen på dailymotion.dk.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.