Thomas Vinterbergs »Jagten« er nomineret til hele fem priser ved Europas svar på Oscar-uddelingen, European Film Awards. Yderligere to danske film er med i slutspurten.

European Film Awards har offentliggjort de nominerede til årets prisuddeling, som finder sted 1. december, og her er Thomas Vinterbergs allerede prisbelønnede »Jagten« nomineret i hele fem kategorier - blandt andet Bedste Film, Thomas Vinterberg for Bedste Instruktør og Mads Mikkelsen for Bedste Skuespiller.

I kategorien Bedste Film får Thomas Vinterbergs skildring af en børnehavepædagog, der fejlagtigt beskyldes for at være pædofil, kamp til stregen af fem andre film, heriblandt »Amour« af Michael Haneke, der vandt Den Gyldne Palme i Cannes foran netop Vinterbergs film.

Ud over »Jagten« er også Nikolaj Arcels »En Kongelig Affære« nomineret til to priser i kategorierne Bedste Scenograf og Bedste Komponist, mens spillefilmsdebutanten Mads Matthiesen er nomineret til Akademiets talentpris for filmen »10 timer til Paradis«.

Sidste år ryddede de danske film »Melancholia« og »Hævnen« bordet ved European Film Awards og tog priser for blandt andet Bedste Film og Bedste Instruktør samt en hæderspris til Mads Mikkelsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.