Den danske virksomhed Hårkliniken oplever i øjeblikket en helt enorm eksponering rundt om i verden.

Den amerikanske skuespillerinde Ricki Lake har nemlig haft et behandlingsforløb mod hårtab hos klinikken, og da hun så valgte at fortælle om det på sine sociale medier, begyndte de amerikanske medier at kime virksomheden ned.

»Vi er blevet omtalt i 20 store medier, og den anden dag lavede jeg 17 interview, herunder med Vogue, Forbes og New York Times. Nu er vi blevet kontaktet af fire-fem store tv-stationer,« fortæller ejeren af Hårklinikken, Lars Skjøth, til B.T.

Der har været nok at tage hånd om de seneste dage, for det er også strømmet ind med nye klienter, der ønsker samme mirakelkur, som den Ricki Lake fik.

Ricki Lake da hun trimmede sit hår.
Ricki Lake da hun trimmede sit hår.
Vis mere

»De sidste par dage har vi fået 20.000 nye, så nu kommer tsunamien, det vælter ind.«

Hårklinikkens succes er bygget på mange års hårdt arbejde, fortæller Lars Skjøth, men Ricki Lakes omtale har fået det til at kulminere.

Det hele startede, da hun sidste år valgte at trimme håret efter årelange problemer.

En hudløs ærlig Ricki Lake fortalte herefter på 'Good Morning America' om sin lange, trættende kamp med håret, men valgte efter en henvisning fra en frisør i Los Angeles at påbegynde en behandling hos den danske virksomhed.

Ricki Lake efter behandlingen hos Hårklinikken.
Ricki Lake efter behandlingen hos Hårklinikken.
Vis mere

Lars Skjøth fortæller, at det var et stort projekt, da hendes hovedbundstilstand var slem:

»Efter hendes optræden på tv fik hun tilsendt en masse produkter af forskellige virksomheder. Efter tre måneder var hendes hovedbund fuldstændig ødelagt. Så vi gik i gang, og efter en tre til fire måneder begyndte håret at vokse ud igen. Hun har aldrig oplevet noget lignende.«

Et år efter er håret tilbage, og Ricki Lake beskriver det som en gave, at hun nu endelig kan elske sit hår igen.

Hårklinikken kan også taksere omtalen som en gave, men Lars Skjøth forklarer, at de aktivt vælger ikke at skilte med kendissernes positive tilbagemeldinger:

»Vi har gjort en dyd ud af ikke at gøre det. De giver os selv omtalen. Vi har fået mange henvendelser fra andre kendisser og vil gerne behandle dem, som er ægte og ordentlige.«

Hårklinikken har i dag 11 klinikker rundtomkring på eksklusive adresser som New York, Los Angeles og Dubai, men Skjøth fortæller, at der er planer om at åbne flere nye i blandt andet London og delstaten Texas.