Når en drag-queen hyldes som vinder, og Ruslands sang bliver buhet ud på grund af landets homokritiske lovgivning, så er Melodi Grand Prix ikke længere en venskabelig sangkonkurrence, men en politisk kampplads. Det mener Kristendemokraterne, som derfor vil have Danmark ud af Eurovision-samarbejdet.

- Det Internationale Melodi Grand Prix er ikke længere en uskyldig europæisk sangkonkurrence. Det er kapret af kulturradikale og en minoritetsgruppe, der har brugt ¼ milliard skattekroner på at udviske enhver forskel i køn og identitet, skriver partiet mandag i en pressemeddelelse.

- Det er problematisk, at konkurrencen bliver udråbt som en hyldest til ytringsfriheden, når man samtidig ser to russiske piger blive buhet ud. De har intet med den russiske lovgivning mod homoseksuelle at gøre, nævner partiets landsformand, Stig Grenov, som eksempel på, hvorfor Danmarks deltagelse efter hans mening er problematisk.

- Til sidst er der ikke noget sted, vi kan mødes på neutral grund. Det her er en sangkonkurrence, som nu er blevet en platform for et mindretals holdninger, siger han til BT.

Han tror ikke på en model, hvor man bekæmper de politiske budskaber indefra.

- Jeg har ikke set DR andet end styrke den politisering. Kommentatoren fortalte undervejs i showet, at deltageren fra Armenien havde kaldt det unormalt, at en mandlig deltager stillede op i dametøj. Der er ingen grund til at armenieren skal hænges ud på den baggrund, for det ER unormalt, siger Stig Grenov, som understreger, at det ikke betyder, at manden ikke skal have lov til at stille op.

- Han har selvfølgelig sin borgerret, og skal have lov til at stille op, men det provokerer mig, at DR understøtter, at det skal se ud som om, det er normalt, at være en mand i dameklæder og stort fuldskæg, siger han. 

På den baggrund mener Kristendemokraternes Landsformand, Stig Grenov, at Danmark fremover skal melde afbud til Det Internationale Melodi Grand Prix.

Han understreger, at partiets holdning er, at alle mennesker har uendelig høj værdi, men det er ikke, ensbetydende med, at alt skal hyldes som lige godt.