Lørdag aften er der Danish Music Awards i Forum. Mens de seneste år har været domineret af kvindelige kunstnere, er det et langt mere maskulint felt, der præger prisuddelingen 2012.

I 2010 var det Medina, der slæbte priserne hjem fra Danish Music Awards. I 2011 var det Agnes Obel, der ryddede bordet for statuetter. I år kunne noget tyde på, skriver b.dk, at mandekønnet kommer til at tage revanche, når dansk musik lørdag aften fejrer sig selv i Forum med Anders Breinholt fra »Natholdet« som vært.

Især Lukas Graham har alle muligheder for en rigtig god aften. Gruppen med den undertrøje-klædte frontfigur er nemlig nomineret i ikke mindre end syv kategorier.

Gruppen kan potentielt hive priser hjem i kategorierne Årets Danske Album, Årets Danske Gruppe, Årets Danske Mandlige Kunstner, Årets Nye Danske Navn, Årets Danske Sangskriver, Årets Danske Popudgivelse samt Årets Publikumspris. Lukas Graham skal desuden optræde til showet sammen med 13 andre danske kunstnere.

Det er IFPI Danmark, musikselskabernes brancheorganisation, der står for at arrangere prisuddelingen sammen med KODA.

Igen i år er det DMA-Akademiet, der nominerer kunsterne i hver kategori. Akademiet består af 26 centrale aktører i musikbranchen. Medlemmer af akademiet kan ikke nominere kunstnere, de på nogen måde har en relation til.

Når de nominerede er offentliggjort, er det også akademiets opgave at stemme om, hvilken kunstner der vinder i hver enkelt kategori, og akademiets medlemmer bliver først offentliggjort, når årets prisuddeling er afviklet.

Danish Music Awards har været en årlig begivenhed siden 1989. De to første år kaldtes arrangementet IFPI-prisen, hvorefter det skiftede navn til Dansk Grammy. Navnet Danish Music Awards er fra 2001, hvor Højesteret fastlog, at arrangørerne af den amerikanske Grammy-uddeling har eneret til navnet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.