Mads Vad er tilbage i dansedysten, og også Silas Holst, som skrev historie sidste år, tager endnu en svingom.

Når TV2 kridter danseskoene til den 17. sæson af "Vild med dans", er det erfarne kræfter, som skal lære kendisser som Hilda Heick at svinge hofterne og trinene i cha-cha-cha.

Vinderveteranen Silas Holst, som sidste år skrev historie, da han og skuespilleren Jakob Fauerby blev det første par af samme køn til nogensinde på verdensplan at vinde dansedysten, er klar til sin ottende sæson.

Den, der skal danse med den 37-årige superstjerne, har gode odds for at nå til tops i programmet. Silas Holst har inden sidste års historiske sejr vundet "Vild med dans" to gange før - i 2011 med skiløberen Sophie Fjellvang Sølling og i 2014 med vejrværten Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Den firedobbelte semifinalist og 2016-vinder Morten Kjeldgaard er også klar til endnu en omgang på dansegulvet.

Det samme er Karina Frimodt, Mille Funk, Jenna Bagge, Michael Olesen, sidste års debutant Martin Parnov Reichhart og Asta Björk, der i 2018 vandt sæsonen med skuespilleren Simon Stenspil.

Den kvindelige professionelle danser, som har deltaget flest gange, er naturligvis også klar igen i årets sæson. Mie Martha Moltke, som mødte faren til sit barn, skuespilleren Lai Yde, i programmet i 2007, snører nemlig også danseskoene igen.

Også den mest garvede mandlige danser, som tilmed også har siddet bag dommerbordet en enkelt sæson, Thomas Evers Poulsen, er med.

Ud af årets professionelle dansere er der også comeback til to: Mads Vad, som sidste år sprang sæson 16 over, vender tilbage fra sin barsel og er således klar til sin personlige 14. sæson som professionel danser.

Han er også en særdeles erfaren herre, der har danset vejrværten Cecilie Hother og bordtennisspilleren Mie Skov til en førsteplads i programmet.

Der er også comeback til 31-årige Malene Østergaard, som i 2012 forlod konkurrencen efter to fredage på gulvet med håndspilleren Lars Rasmussen, og som året efter opnåede en syvendeplads med skuespilleren Thomas Ernst.

Den eneste nydanser, som er blevet offentliggjort, er dansktopsangerinden Hilda Heick.

17. sæson af "Vild med dans" får premiere på TV2 den 2. oktober.

/ritzau/