Nyt hjem, ny skole og nye venner har præget året for prinsesse Athena, som fredag fylder otte år.

Når prinsesse Athena fredag fylder otte år, er lagkage og fødselsdagsboller muligvis skiftet ud med croissanter og pain au chocolat.

Den unge prinsesse kan nemlig for første gang fejre sin fødselsdag i sit nye hjem i Paris, som hun i sommer flyttede til med sine forældre, prins Joachim og prinsesse Marie, og sin 10-årige storebror, prins Henrik.

Familien er flyttet til Frankrig, fordi prins Joachim er i gang med den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær.

Derfor er prinsesse Athena og prins Henrik også begyndt på en ny skole, privatskolen Monceau i Paris.

Og den er de glade for at gå på, fortalte deres mor, prinsesse Marie, til BT i oktober.

- De klager ikke i hvert fald. Så jeg tror, de er glade. De savner selvfølgelig deres venner i Danmark, men der er rigtig mange børn fra rigtig mange nationaliteter her, og det er spændende, sagde hun.

Prinsesse Marie har tidligere fortalt, at hun håber, at prinsesse Athena og prins Henrik bliver bedre til at tale fransk og får et tættere forhold til Frankrig ved at bo i landet.

- Mine børn ser ikke min familie særlig meget, og de kender ikke deres franske kultur særlig godt. Jeg taler selvfølgelig til dem på fransk, men jeg synes ikke, at deres franske er godt nok, fortalte hun i april til det franske magasin Point de Vue.

- Flytningen vil være en vigtig ny fase i deres liv, og det er jeg meget glad for. Det er samtidig en fantastisk mulighed for min mand, som vil opleve en ny levemåde, og for hans militærkarriere, sagde prinsesse Marie.

Flytningen til Paris har været en stor omvæltning i prinsesse Athenas liv. Men året har også været præget af mange andre spændende oplevelser.

I maj var prinsesse Athena for eksempel med til racerløbet Classic Race i Aarhus, hvor hun iført lyserød hjelm og et stort smil på læben kørte ræs i en sæbekassebil, mens prins Joachim, prinsesse Marie og prins Henrik heppede fra sidelinjen.

- Det var ret sjovt, fordi det er min første gang, sagde prinsesse Athena efterfølgende til Billed-Bladet til spørgsmålet om, hvordan det var at køre ræs i en sæbekassebil.

Prinsesse Athena er den yngste prinsesse i det danske kongehus.

Foruden sin storebror prins Henrik har hun halvbrødrene prins Nikolai og prins Felix, som prins Joachim har fra ægteskabet med grevinde Alexandra.

Prinsesse Athena bærer det fulde navn Athena Marguerite Françoise Marie.

Navnet Marguerite har hun fået efter sin farmor, dronning Margrethe, mens hun har navnet Françoise efter sin mormor og navnet Marie efter sin mor.

Prinsesse Athena er nummer ti i arvefølgen til den danske trone.

/ritzau/