Tivolis nye rutchebane lever godt op til sit navn »Dæmonen« med sine to loops og et enkelt twist

Benene er blevet til gele, og tårerne triller ned af kinderne på folk, da de igen får fast grund under fødderne, efter at have overstået 106 dæmoniske sekunder. Med 77 km/t har vi har lige været igennem to loops og en twist med Tivolis nye rutchebane »Dæmonen«.

Den er blevet kaldt for Danmarks mest spektakulære forlystelse, som den vrager op over alt andet midt i Tivoli. Det smukke orientalske område er delvist blevet ødelagt for at give plads til de enorme betonpiller, der bærer på de dæmoniske kræfter.

Vanvittig
Men selvom rutchebanen er blevet kritiseret for at ødelægge, ikke kun Tivolis, men en stor del af Københavns skyline, så er den det hele værd. For godt nok er den vild og dæmonisk. Men den er også vanvittig - vanvittigt sjov.

Indtil i går blev banen kun testet med vanddunke. Men i går skulle rutchebanen for første gang køre med mennesker ved det store rejsegilde. Og her var B.T. selvfølgelig med som prøvekaniner i selskab med bl.a. Tivolis direktør Lars Liebst og ikke mindst rutchebaneentusiasten Andreas Veilstrup.

»Det var helt fantastisk. Jeg har ventet på det her i to år. Og det var lige så fedt, som jeg havde håbet på. Den har en god balance mellem at være meget vild og samtidig være meget lækker,« fortalte Andreas Veilstrup efter turen, hvor man igennem de to store loops udsætter sin krop for et tryk på 4 G og efterfølgende bliver revet rundt i et ordentligt twist.

Og B.T kan kun give ham ret.

Efter den første skrækindjagende tur, hvor øjnene bagefter skulle tørres med op til flere kleenex og kæberne vristes på plads efter at have været skreget af led, så havde man kun lyst til en tur mere. Og en til. Og det på trods af at frokosten rumlede faretruende i maven efter at være blevet slynget rundt et par gange.

Ingen tvivl om at »Dæmonen« kommer til at hærge Tivoli på bedste vis hele sæsonen, der starter 16. april.