Kvinden, som i 80erne var pigen i ’Kinder vom Bahnhof Zoo’, er ifølge Bild Zeitung røget tilbage i stofmisbrug. Hendes 11-årige søn er blevet tvangsfjernet.

For to år siden fortalte den nu 46-årige Christiane tyske medier, at hun ’helt sikkert ville have været død’, hvis ikke hun var blevet gravid med sin nu 11-årige søn..

Kærligheden til drengen skinnede også igennem, da hun for tre år siden inviterede to journaliststuderende fra Politiken indenfor i sin lejlighed

- Han er en super fyr. Når jeg tænker tilbage på min egen opvækst og så på, at jeg i dag selv er mor, siger jeg til mig selv: Godt gået, Christiane. For det er da lidt utroligt. Jeg mener... alene det, at jeg er i live, sagde hun om sin dengang otte årige søn.

Men følge Bild Zeitungs oplysninger, er drengen nu blevet tvangsfjernet. Han bor, ifølge en amtslig talskvinde fra Potsdam-Mittelmark udenfor Berlin, i et bofællesskab med andre børn. Og der er ifølge samme talskvinde ingen planer om, at drengen kommer tilbage til sin mor.

Scroll ned og læs mere

I 1981 kom filmen ’Christiane F. Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo’, som viste et dengang uhyggeligt socialrealistisk billede af de helt unge, heroin-afhængige, Christiane og Detlef. Som skaffede penge og stoffer i området omkring Berlins hovedbanegård, Bahnhof Zoo, ved at prostituere sig.

Hovedrollen som Christiane blev spillet af Natja Brunckhorst, men historien om den ægte Christiane, blev udgivet i bogform to år før filmen.

Bogen, som siden er blevet brugt i undervisning i tyske skoler, startede som en artikelserie i magasinet Stern.

I 1978 var den ægte Christiane indkaldt som vidne mod en mand, der gav helt unge piger heroin som betaling for sex. Hun blev kontaktet af to journalister, som var interesseret i hendes historie.

Det endte med, at Christiane igennem to måneder fortalte sin og sine venners historie om prostitution og afhængighed. Fordi hun gerne ville have udbredt verdens kendskab til børnejunkierne i Berlins narko-miljø. Og i 1979 udkom så ’Christiane F. : I morgen er det slut’.

Gik amok i tog
Da Christiane blev 18 og myndig, fik hun en mio. kroner i honorar for bogen. Hun fortsatte dog sit misbrug i perioder, indtil hun for 12 år siden blev gravid og hendes liv ændrede sig. Men ifølge Bild Zeitung er det nu igen gået galt for Christiane F.

Nedturen startede i januar, da den nu 46-årige planlagde at udvandre til Holland sammen med sin søn.

Men da de sociale myndigheder fik nys om planerne, tvangsfjernede de sønnen fra den åbenbart pænt alkoholiserede Christiane.

I juni gik den tidligere junkie til angreb på politiet ombord på et tog til Berlin, i raseri og afmagt over sønnens og sin egen skæbne. Og siden er hun så forsvundet i Berlins undergrundsmiljø.

Ifølge Bild Zeitung er Christiane F.s forældre blevet underrettet om datteren og barnebarnets skæbne.