Han mistede fokus som quiz-vært og vedkender at 'Anden' er kongen på stand-up scenen - en scene, han er tæt på et uventet comeback til.

Tv-baronerne lokkede ham med guldchecken. Han smaskede den grådigt i sig og bandt sig en knivspids selvretfærdighed på ærmet. Undskyldte sig med, at han blot søgte lidt økonomisk sjælero for 'ligesom at skubbe sit kreative væsen i gang igen'. I dag kan Casper Christensen se, at han løj over for sig selv.

SE LISTEN: HOT og NOT i Casper Christensens karriere

Han står og slænger sig lidt i hjørnet af en dunkel bar. Fra højtalerne i træloftet bruser hård rock ud i det tætte lokale, nøjagtig som 40-årige Christensen allerbedst kan lide det.

Jeg kigger på Casper og tænker: Den mand er super rock’n’roll – dyrk lige de tussede flammer, der sultent slikker ham på højre overarm!

Rent faktisk er træhytten her i Reykjavik stamtruget, når komikeren er i Island - hvad enten det er med kæresten Iben Hjejle, eller når det gælder en af efterhånden mange arbejdslejre med makkeren Frank Hvam.

Det er her han smyger sig ind til en flok islandske bajere og et par brændevin, når et nyt afsnit af sitcom-succesen 'Klovn' ikke lige skriver sig selv, og de vitale 'funny bones' trænger til smørelse.

Stolt af klovn
Denne aften er han her for at promovere netop 'Klovn', for ligesom danskerne er det islandske folk vilde med galskaben, der bliver vist i bedste sendetid på den lille ø i nordatlanten.

Det gør Christensen stolt. Uendeligt meget mere end de letbenede gameshows som 'Deal/No Deal' og 'Grib mikrofonen', han med jævne mellemrum har sagt ja til at være vært i. Shows, der har ændret Christensens profil fra Danmarks skarpeste comedy-rebel til blød og lettere behagesyg familieunderholder.

SE LISTEN: HOT og NOT i Casper Christensens karriere

- Op i røven med om kreditten og respekten på gaden for min person forsvinder. Men når man tager sådan et værtsjob på tv, mister man fokus på at være sjov. Jeg synes, at jeg er en god tv-vært - en god håndværker. Men tag et program som 'Deal/ No Deal'. Det er eddermame ikke sjovt! Det havde nok været bedre for mig at lade være, fordi jeg faktisk synes, at det er sjovere at være komiker, siger Casper Christensen.

Utro mod talentet
Det er midt i en samtale om fremtiden, at Casper Christensen pludselig vedkender sig, at han selv og en række andre komikere fra det første danske stand-up kuld i virkeligheden har været utro mod talentet.

- På et tidspunkt gav det næsten automatisk et værtsjob på tv eller radio, hvis man var en god stand-up komiker. Men det er ikke den rigtige vej. Man skal være ligeglad med det værtsjob. For mange af os tog det nok alligevel, erkender Casper Christensen, der uden at ville nævne navne kalder det for 'en fejl, jeg gerne ville have undgået'.

- Jeg synes da, det har været sjovt, men det giver mig altså mere at stå her og se 'Klovn' sammen med nogle islændinge, end hvis vi havde vist et afsnit af 'Deal/No Deal'. Det tror jeg , de fleste kan forstå. Derfor skal man lave det, man er bedst til.

SE LISTEN: HOT og NOT i Casper Christensens karriere

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår ham. Tidligere har Casper proklameret, at de her værtsjobs gav ham økonomisk frihed til at koncentrere sig om andre projekter. Men han gider konsekvent ikke tale privatliv og ditto økonomi så...

- Jeg tror ikke på økonomisk frihed længere, afbryder han, inden den intense Christensen-skraldlatter overmander ham.

- Nej, økonomisk frihed er fantastisk. Men der er ingen værtsjobs, der giver økonomisk frihed - så meget tjener man altså heller ikke. Det giver dig luft i tre måneder, og derefter skal du på den igen. Så måske havde det været bedre at følge det, jeg var god til.

Vil prøve noget andet
Rigtig god har Casper Christensen i hvert fald vist sig at være i rollen som tekstforfatter og skuespiller i 'Klovn'. Han er dog enig med Frank Hvam i, at når sjette sæson løber over tv-skærmen til foråret, er det slut med den suverænt største comedy-sællert herhjemme.

- Aviserne har skrevet, at vi er blevet rige og millionærer. Andre gange har de skrevet, at vi er gået fallit og har tabt penge. Sandheden er, at vi har kunnet leve af 'Klovn' i fire år. Og det er i det her land, med tanke på skattesystemet og hvor lille Danmark er, helt fantastisk for os. Vi har ikke skullet spekulere på økonomien. Men nu skal vi sgu prøve noget andet, siger Casper Christensen, og hamrer nok et søm i 'Klovn'-universets ligkiste.

SE LISTEN: HOT og NOT i Casper Christensens karriere

Når Christensen taler (det gør han vældig meget og med vældig speed) er det med venstre arm naglet fast til et trærepos i det hjørne, han har manet sig op i. I stedet kompenserer den højre arm, der stærkt gestikulerende forsøger at holde trit med strømmen af ord. Det er den, han svinger ud, da han med ét banker døren op for et uventet comeback.

- Jeg tror aldrig, at jeg har været mere interesseret i at komme tilbage på stand-up scenen, end jeg er nu. Jeg kunne virkelig godt tænke mig det, siger han.

Overraskende. Uventet. Og der er mere fra samme hylde, da Christensen uddyber:

- Det hænger også sammen med, at jeg har sagt alt mit arbejde op. Fuldstændig. Hos TV2 og alt andet - alt er lukket. Så der er fri bane, og det er helt med vilje, forklarer Christensen, som ellers oftere og oftere må sluge den tvivlsomme titel som abdiceret konge på den danske stand-up scene, I stedet har et badedyr i det efterhånden ret så medie-magtfulde comedy-kar indtaget en klar førerposition: Anden.

- At skrive at Anders Matthesen er kongen af stand-up i forhold til mig, synes jeg er super fair. Især eftersom jeg ikke har lavet stand-up i seks år, og Anders Matthesen skovler penge ind og laver fede shows. Det ville være vanvittigt at hævde andet. Jeg er ikke engang kronprins, men mere en bonde der render rundt ude på en mark til sammenligning.

Jeg bemærker, at Casper flere gange kigger lettere undrende frem for sig og tager ordet 'medieflip' i sin mund, når 'konge'-retorikken bliver smidt på bardisken.

- Man skal huske på, at Anders er en af mine gode venner. Og det han har valgt at lave, gør han perfekt, siger han, inden han lukker den del af samtalen ned.

- Det er jo ikke sådan, at jeg ringer til Anders Matthesen og siger, at han ikke må være bedre end mig. Det kunne vi aldrig finde på at tale om. Jeg opfatter ikke mig selv som kongen af noget som helst, men som en mand der rigtig god til at lave tvserier, siger Casper Christensen, som ser en positiv tendens på den scene, han altså nu overvejer at betræde igen.

- Jeg synes, at stand-up’en har været lidt kedelig i nogle år. Men der er en udvikling i gang, hvor komikerne står der for at være sjove - ikke for at få et værtsjob. Folk må jo selv vælge, hvad de laver. Og mennesker som Jan Gindtberg og Lars Hjortshøj - lige borset fra programmet 'Sandhedens time' - gør, hvad de kan. Man skal huske på, at der er mange tilbud, og man skal forsøge at vælge det rigtige. Det kan man ikke gøre hver gang, erkender Christensen på sit islandske helle.