Danmarks største komiker runder fredag et skarpt hjørne, men glæder sig til livet, der venter forude.

En af Danmarks største komikere bliver fredag 40 år.

Navnet er Casper Christensen. Kommikeren, der sprang ud sammen med en håndfuld stand-up-kolleger på restaurant Dins i København i 1980’erne og som er blevet kaldt Danmarks stand-up-fader.

I 1990’erne kom han på alles læber, da han blandt andet stod i spidsen for fredagsunderholdningen ’Husk lige tandbørsten’ og radioprogrammet ’Tæskeholdet’.

De seneste år har Casper Christensen skrevet hitserien ’Klovn’ sammen med kollegaen og vennen Frank Hvam.

Hvordan er det at blive 40 år?

- Man vågner op som Gandalf. Altså man bliver gammel over en nat… Nej, jeg har det godt, og i aften skal vi fyre den lidt af, siger en allergiramt og lidt snottet Casper Christensen til bt.dk.

Fødselsdagsbarnet har endnu ikke fået gaver, men det er ikke så vigtigt. Sådan siger han i hvert fald.

- Min kæreste (Iben Hjejle, red.) er hemmelighedsfuld og mine børn kommer om lidt, så jeg har ikke fået noget endnu. Men jeg har ønsket mig en amerikanerbil. Det er lige meget hvilket mærke – bare den er fra 1970’erne. Det får jeg helt sikkert ikke… Så har jeg også ønsket mig noget kunst og folk må selv om, hvad de synes er kunst. Jeg synes bare, at det er fedt, at få nogle billeder.

- Ellers er det ikke rigtig gaverne længere. Det handler mere om at få noget alkohol, griner Casper Christensen, som venter cirka 50 gæster til fødselsdagsfest fredag aften.

Hvad var det første du tænkte i morges?

- Nu må jeg hellere lade som om jeg sover, så jeg får morgenmad på senge. Men det skete ikke. Hahaha.

Hvilke tanker har du gjort dig om at fylde 40?

- Ikke så mange. Det er mere mellem 35 og 40, at man gør sig nogle tanker og finder ud af, hvad man har lavet - og hvor man gerne vil hen.

Hvad skal du så lave?

- Jeg er blevet rigtig glad for at skrive. Jeg er lidt træt af at være tv-vært. Det er et håndværk, men det interesserer mig ikke længere. Nu er vi ved at færdiggøre 'Klovn' og skal til at finde ud af, hvad vi så skal lave, siger Casper Christensen, der gerne vil arbejde sammen med Frank Hvam igen, men også gerne vil lave noget uden makkeren gennem en del år.

- Frank og jeg skal arbejde sammen på nogle ting, og andre ting laver vi hver for sig, men det kan vi jo altid tales ved om, siger et hemmelighedsfuldt fødselsdagsbarn til bt.dk.