Man konkurrerer ikke i musik. Det allervigtigste er at være med, siger Sanne, der tror, at Caroline W vinderSvensk Melodi Grand Prix.

Sanne griner højt og inderligt ad det, der skulle være Den Store Brystkrig ved det svenske MGP i aften:

»Ha, ha - jeg har nu aldrig været med i den. Og det sker heller ikke nu!«

Den omtalte brystkrig handler om, at nogle af de kvindelige solister ved det svenske Melodi Grand Prix skal have forsøgt at kapre stemmer ved at køre deres kvindelige fortrin i stilling. Sanne deltog i aftes i det svenske MGP med nummeret »Higher Ground«, som hun kalder en rock-house sag.

Men modsat tidligere rapporter har Sanne altså ingen planer om at spille »bryst-kortet«.

Tækkelig Sanne
stedet har hun valgt et rødt ruskinds-outfit med sorte snørelukninger, plus de uundværlige cowboystøvler. Manken er vanen tro i fri dressur. Sanne kommer altså til at se tækkelig ud. Ud er røget det orange lædersæt, hun optrådte i, da hun fik sin finaleplads.

Sanne Salomonsen sidder i loungen i sit andet hjem i Sverige, Strand Hotel nede ved vandet i Stockholm. Hun har været til en af de utallige prøver op til Melodifestival-braget i aften, hvor hun kæmper om at blive Sveriges bidrag ved det internationale Melodi Grand Prix.

Undertippet
Sanne ser alt andet end stresset ud. Tværtimod ligner hun en, der bare har det fantastisk. Og det at hun er undertippet af bookmakerne, er hun ligeglad med:

»Det er jo en slager-festival, så jeg kan ikke forvente at vinde med med mit rock-nummer.

Desuden er jeg ikke noget konkurrence-menneske. Som jeg har sagt så mange gange: Man konkurrerer ikke i musik. Det allervigtigste er at være med,« siger hun og ser ud, som om hun virkelig mener det. Til april kommer hendes seneste album »The Album« på gaden her i Sverige, og så er det ubetaleligt at stå frisk i det store svenske publikums erindring. Men det var ikke uden indre sværdslag, at vores alle sammens rock-mama sagde ja til at medvirke i Melodifestivalen.

»Jeg måtte sluge nogle kameler og face mit eget musiksnobberi, inden jeg sagde ja. Men Christer Björkman, (Sveriges Mr. Melodi Grand Prix) har spurgt mig i flere år, om jeg ikke ville deltage. Han ville gerne udvide MGP-repertoiret med andet end slagere, og så tænkte jeg, det kunne være sjovt at prøve.«

Svensk hjemmebane
Sanne er gode venner med mange i den svenske musikverden - ikke mindst takket været sin mangeårige turnévirksomhed, som har bragt hende rundt i hele landet og gjort hende elsket af publikum. Blandt dem er Mr. MGP, Christer Björkman, som hun turnerede med i slutningen af sidste år.

Sanne understreger, at hun mener, at al musik, som har et publikum, er berettiget - således også den musik, der er fremherskende ved Melodi Grand Prix.

Selv har Sanne faktisk en favorit i aften - den 20-årige Melodifestival-debutant Caroline W (ennergren), som er adopteret fra Brasilien.

»Hendes nummer »A Different Kind Of Love« er et dejligt, lidt jazzet nummer. Hun er skøn!«

fhk@bt.dk