Musikeren Bruce Springsteen lagde ikke fingre imellem, da han erklærede sin modvilje mod USA's nye præsident.

København. Fredag blev Donald Trump indsat som amerikansk præsident, og det gik ikke stille for sig.

Tusindvis af mennesker protesterede i gaderne i byen Washington D.C., og helt fra Perth i Australien råbte den legendariske folkemusiker Bruce Springsteen op og sendte sin sympati til de mennesker, der marcherede hjemme i USA.

- Vi står med jer. Vi er den nye amerikanske opposition, sagde han i en brandtale fra scenen under en koncert med E Street Band i Perth i Australien.

- E Street Band og jeg glæder os over at være her i Australien. Men vi er langt hjemmefra, og vores hjerter og sjæle er med de hundredtusindvis kvinder og mænd, som i går marcherede mod hadet, sagde Bruce Springsteen fra scenen.

"Born in the USA"-sangeren understregede også, at de sager, som de amerikanske protester belyste, ligger ham meget på sinde.

- Det gælder tolerance, integration, reproduktive rettigheder, medborgerlige rettigheder, LGBTQ-rettigheder, miljøet, ligeløn, ligestilling, sundhedspleje og rettigheder for immigranter, sagde Bruce Springsteen.

Bruce Springsteens forhold til den amerikanske præsident plejede ellers at være ganske godt, men det var da præsidenten hed Barack Obama. I november overrakte Barack Obama ham den såkaldte Presidential Medal of Freedom, som går til mennesker, der har bidraget til kulturen eller verdensfreden.

/ritzau/FOKUS