Skuespiller Mads Mikkelsen kan nu glæde sig over endnu en nominering for sit arbejde i 2012. Den britiske kritikerpris »London Critics’ Circle film Award« har tirsdag nomineret danskeren som årets skuespiller for sin hovedrolle i Thomas Vinterbergs »Jagten«.

Dansk film er igen i fokus på den internationale filmscene. Det er skuespiller Mads Mikkelsen, som endnu engang har tiltrukket sig opmærksomhed fra de udenlandske filmeksperter. Organisationen »The Critics’ Circle«, som har eksisteret siden 1913, består af britiske kritikere, journalister, anmeldere og tv-producenter, som årligt uddeler priser til filmverdenen.

De engelske kritikere har nomineret Mads Mikkelsen i kategorien »Actor of the year« i skarp konkurrence med stjerner som Daniel Day-Lewis, Hugh Jackman, Joaquin Phoenix og Jean-Louis Trintignant.

Nomineringen er blot den seneste af en lang række af international anerkendelse, som har fulgt Mads Mikkelsen gennem 2012. Under filmfestivalen i Cannes vandt han prisen for bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i »Jagten«, og efter nytår er der mulighed for mere anerkendelse, når Nikolaj Arcels »En kongelig affære« skal kæmpe for en Golden Globe i januar og måske også en Oscar til februar.

Filmen er i hvert fald den danske Oscarkomités bud på en dansk vinder i kategorien »the Foreign Language Oscar«. Det er selvfølgelig Mads Mikkelsen, som spiller den ene af de tre hovedroller i det historiske trekantsdrama.

Filmen fik desuden to sølvbjørne ved Filmfestivalen i Berlin: En for manuskriptet og en for bedste mandlige hovedrolle til Mikkel Boe Følsgaard i rollen som Christian den 7.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.