Da DR søndag løftede sløret for, hvem der havde myrdet Louise Hjelby, sad i hvert fald én brite og så med: The Telegraphs anmelder, Neil Midgley. Men han var mere interesseret i Sarah Lunds skæbne end morderens identitet.

- Jeg er nødt til at indrømme, at jeg gik online og så de sidste ti minutter af det sidste afsnit, siger Neil Midgley, der anmelder »Forbrydelsen« for den engelske avis, The Telegraph.

Neil Midgley ved dog ikke, hvem morderen er. Han var mere interesseret i at finde ud af, hvordan det går Sarah Lund, for i Storbritannien har der præcis som i Danmark været spekuleret i, om Sofie Gråbøls karakter blev taget af dage.

- Jeg kunne ikke stoppe mig selv. Jeg måtte bare vide, om Sarah Lund døde, siger den engelske anmelder, der vurderer, at den brede, britiske befolkning også vil interessere sig mere for Sarah Lund end morderen.

- Vi har en tradition for stærke, kvindelige efterforskere, og man skal huske på, at vi har set tre sæsoner på to år, så det har været et kort, men intenst bekendtskab, siger han.

Over en million briter har set Sarah Lund jage Louise Hjelbys morder, og de kan med en hurtig google-søgning taste sig frem til såvel morderen som kidnapperens identitet i »The Killing«, men det holder briterne sig for gode til, mener The Guardians anmelder.

- Jeg tror ikke, det bliver et problem for de engelske seere. Efter sæson ét og to har de vænnet sig til at undgå store afsløringer om serien, siger Vicky Frost, der dækker serien for The Guardian.

 Selv om englænderne ifølge Vicky Frost er mestre i at undvige afslutningen på »The Killing«, så håber hun, at danskerne vil give en hånd med for at holde Niels Reinhardts morderiske tendenser skjult.

- Jeg er sikker på, at danske fans vil lade være at afsløre handlingen for britiske seere, når serien nu har ført til så meget »Scandimania« herovre,« siger Vicky Frost.

Neil Midgley tror heller ikke, at briterne skal bekymre sig for at falde over morderens identitet i aviserne. Læserne af de aviser, der ville trykke den slags, ser nemlig ikke The Killing.

- Det er ikke en bredt dækkende serie. The Killing-seere læser kvalitetsaviserne, og vi vil i hvert fald ikke trykke det, siger han.

The Killing sendes på BBC 4, og indtil videre er fire afsnit rullet over skærmen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.