Otto Brandenburgs barnebarn deltager i nyt tv-program på Kanal 5, hvor otte danskere hver uge prøver kræfter med verdens vildeste forbindringsbane

Torsdag aften blænder Kanal 5 op for et nyt underholdningsprogram. 'Wipeout' er allerede et stort seerhit i udlandet, og nu kommer successen til Danmark.

Otte danskere, otte nordmænd og otte svenskere skal hver uge kæmpe om æren og en hovedpræmie på 50.000 kroner.

Deltagerne skal gennemføre en forhindringsbane, hvor de risikerer at blive kastet i vandet, knockoutet af en boksevæg eller smidt i en mudderpøl.

Én af deltagerne i det første program er 25-årige Rune Brandenburg. Og jo! Han er ganske rigtigt i familie med baggårdspumaen Otto Brandenburg. Det var nemlig hans morfar.

- Jeg havde set den amerikanske udgave af programmet på youtube, og det så jo legende let ud. Men det var altså meget hårdere, end jeg havde regnet med. Det kom bag på mig, at det var så svært, siger Rune Brandenburg.

Læs mere nedenfor

'Jeg er en dårlig taber'
Til daglig arbejder Rune som pladesmed i sin fars firma i Rødovre. Han dyrker en del fitness, og for få uger siden blev han far for første gang til en lille datter, Isabel.

Rune må ikke sige noget om, hvordan det går ham i udsendelsen, men han lægger ikke skjul på, at han er typen, der har det bedst med at vinde.

- Jeg er helt klart et konkurrencemenneske. Jeg er en meget dårlig taber. Og det uanset om jeg spiller skak eller løber om kap. Så hader jeg at tabe.

Som en uventet bonus har Rune fået et par gode venner på turen. Folk, som han stadig ser og regner med at holde kontakt med.

- Da vi tog af sted, havde jeg kun konkurrencen i hovedet, men jeg endte med at blive rigtig gode venner med flere af de andre deltagere. Det var det fedste ved turen. Det var en masse dejlige mennesker, fortæller Otto Brandenburg.

Torsdag aften, når udsendelsen bliver sendt, sidder han sammen med de andre deltagere og ser programmet, og det glæder han sig meget til. Han har nemlig endnu ikke set, hvordan konkurrenterne klarer banen.