Instruktøren Ole Bornedals datter, Fanny Leander Bornedal, vil være skuespiller.

København. Æblet falder ikke langt fra stammen, og det gælder også for filminstruktøren Ole Bornedal og hans datter, Fanny. Hun trillede ikke længere end til skuespil, efter hun satte fri fra den faderlige stamme, der er solidt fæstnet i filmverden.

- Jeg har altid gerne ville være skuespiller. Mine forældre er meget åbne for, hvad jeg vil, og de er meget stolte af, at jeg allerede ved, hvad jeg vil med mit liv, siger Fanny Leander Bornedal, der har fået rollen som tvillingen Anna i årets DR-julekalender "Den anden verden".

Det var i Ole Bornedals "Kærlighed på film", at Fanny Bornedal fik sin debut på det danske filmlærred.

Hun var blot seks år gammel, og han manglede en lille pige, der kunne spille med i filmen. Derfor sendte han sin datter til casting. Hun var den dygtigste, og derfor fik hun rollen, fortæller Fanny Leander Bornedal.

- Siden, jeg fik den rolle, har jeg bare kørt på og vidst, at det var skuespil, jeg ville. Min far skubbede mig frem, men jeg har selv hevet resten af vejen, slår Fanny Leander Bornedal fast.

Fanny Leander Bornedal mener ikke selv, at hun har kunnet mærke særlig til, at hendes far er en anerkendt instruktør i branchen.

- Det har ikke præget mig som person. Han er bare min far. Men jeg har altid set ham arbejde, og han har taget mig med på sets, så jeg har altid været vant til det liv, han har, siger hun.

Julekalenderen sendes på DR til december.

/ritzau/FOKUS

Andre læser også