Lyt til artiklen

Der var pyntet op med flag i indkørslen, da Bono og The Edge ankom i sorte Mercedes med tonede ruder til Helena Christensens sommerhus i går eftermiddag.

U2s forsanger, Bono, er nemlig rigtigt gode venner med den danske supermodel. I januar 2005 mødte B.T. også det kendte vennepar, da Bono var i Danmark for at besøge Helena.

Dengang var det for at drøfte tsunami-tragedien i Asien, hvor Helena mistede sin veninde. Det er derfor også helt naturligt, at hun inviterer bandet op i sit danske luksussommerhus ved stranden i Nordsjælland til en fødselsdagsfest, som hun formentlig holder for en af deres fælles venner.

U2, som giver koncert i Parken i København i aften, ankom fredag aften til Danmark med fly i Tune lufthavn ved Roskilde. I går spiste bandet frokost ved tre-tiden på hotel D'angleterre, hvor bandet har lejet den royale suite til mindst 14.000 kr. pr. nat.

Efter den sene frokost kom Bono og The Edge ud fra hotellet og mødte deres danske fans. I en virvar af jubel, råb og skrig fra de vilde fans, havde både The Edge og Bono tid til at give autografer.

Dave Howell Evans, som The Edge i virkeligheden hedder, var den første til at hoppe ind i en sort bil, hvorefter han forlod hotellet i en fart. Han nåede dog alligevel at meddele de mange fans og journalister, at resten af dagen skulle gå med hæmningsløs druk.

Privat fødselsdagsfest
»Det er fantastisk at være i Danmark. Vi skal til fest, og vi skal drikke helt vildt meget,« sagde han, inden han forsvandt ind i den sorte Mercedes.

Derefter kom Bono frem i d'Angleterres indgang til hylende jubel. En af Bonos bodyguards var rap i replikken, da B.T. spurgte, hvor bandet nu skulle tilbringe resten af dagen. »Bandet skal til privat fødselsdagsfest nu,« sagde han.

Kort efter smuttede Bono ind i en anden bil, der satte kursen mod Helena Christensens sommerhus i Nordsjælland. Her tog Helena selv imod sine celebre gæster og deres bodyguards og chauffører.

Ved siden af Helenas sommerhus var en hel anden fest i fuld gang. Naboerne skulle nemlig giftes, og derfor tog de det som en ekstra bryllupsgave, at det verdenskendte rockband var i huset lige ved siden af.jhj@bt.dk, jka@bt.dk