DR lukker B&U.« Så skarpt trækkes linjerne op i et internt B&U-papir, som B.T. er kommet i besiddelse af.

Præcis som P3-værterne reagerer de ansatte i DRs børne- og ungdomsafdeling skarpt på planerne om at flytte halvdelen af afdelingen til Århus. Nemlig det, der kaldes B&U store børn. Som står bag flere af de mest populære børneprogrammer i Danmark. De fire største lukker, hvis planerne aktiveres.

»B&U flytter ikke. B&U lukker. Det, der flytter, er - en tom skal. Ekspertise, viden, faste programmer, succeser, forankringspunkter for børnene - alt forsvinder. Det kan bygges op igen - men det vil tage år,« hedder det i det interne papir.

Jakob Stegelmann - manden bag film- og spilprogrammet »Troldspejlet« - stopper, hvis planerne gennemføres:

Forankret i København
»Alt det, vi laver, er forankret i København og endnu større byer. Det vil være fuldstændig vanvittigt at bo et andet sted. Hvis DR insisterer på at producere »Troldspejlet« i Århus, står vi af,« siger Stegelmann.

Han ejer rettighederne til programmet, selvom DR har udnyttelsesretten.

»Jeg ved ikke, om programmet dør, men det kunne være, at en anden TV-station overtager det. Det ville være åndssvagt, for det er et DR-»brand«. Men jeg vil undersøge markedet, hvis det bliver aktuelt,« siger Stegelmann.

Best sete børneprogram
Jacob Riising, opfinder og vært på Danmarks mest sete børneprogram »Amigo«, har samme holdning. Amigo er solgt til Norge og Sverige. Finland og Kina overvejer.

»Min familie bor på Sjælland. Jeg flytter ikke. Jeg ved ikke, om vi juridisk har rettighederne til »Amigo«. Det er skrevet til mig, så jeg har svært ved at forestille mig andre lave det. Hvis jeg stopper, går jeg ud fra, at man også vil stoppe programmet,« siger Riising.

Samme skæbne overgår, såvidt B.T. erfarer, »Blå barracuda« med DRs grand old naturvært, Jens Olesen og det ambitiøse »Junior«-projekt, som også produceres i B&U store børn. »Junior« sendes på TV, radio og internet.

Dermed er der intet tilbage af B&U store børn. Medarbejderne i hele B&U frygter, at en evt. overflytning vil smadre hele afdelingen, der har et image som en af verdens bedste B&U-afdelinger.