Lyt til artiklen

Ganske vist er han røget ud af årets Robinson. Og han synes selv, det vil være hamrende unfair. Men mange af B.T.s læsere er ikke i tvivl: Biker-Jens har fortjent at vinde Robinson og stå en milion kroner rigere, når det hele er forbi. Og han er langt mere populær blandt læserne end sin værste konkurrent Sonny.

 • AFSTEMNING: Synes du, at det er retfærdigt, at deltagere, der er blevet smidt ud af årets Robinson-Ekspedition, stadig har en chance for at vinde i en seerafstemning?
 • AFSTEMNING: Synes du, at det er de mest værdige deltagere, der er tilbage i Robinson-Ekspeditionen?
 • AFSTEMNING: Hvem synes du skal vinde Robinson-Ekspeditionen af de tilbageværende deltagere på øen?
 • AFSTEMNING: Så du hellere, at en af de udsmidte deltagere vandt Robinson?

  Sådan lød dommen fra omkring 7.000 læsere af B.T.online, der i går stemte om, hvem der bør ende som vinder af Robinson, efter det er blevet klart, at selv de udstemte fortsat har chancen for at vende tilbage til den endelige finale, hvor seerne skal kåre årets vinder.

  Men selv om Biker-Jens er glad for læsernes opbakning, mener han alligevel, at det vil være unfair, hvis han i sidste øjeblik kommer ind fra sidelinien og vinder:

  »Det betyder rigtig meget for mig, at folk peger på mig. Men jeg må indrømme, at jeg synes, det er mærkeligt, hvis jeg skal sidde sammen med de andre finalister. For de har jo været der længere tid end jeg. Og dybest set så er jeg træt af julelege med omvendte øråd og alt muligt andet, som man finder på. Men som sagt er det da dejligt, at folk bakker mig op,« lyder det fra Biker-Jens.

  Afstemningen viser i øvrigt, at læserne tilsyneladende både er forvirrede og irriterede over TV3s krumspring, der skal holde interessen for øboernes gøren og laden intakt.

  Afstemningen kommer i kølvandet på TV3s opsigtsvækkende udmelding om, at en surprise-finale kan vende op og ned på det hele.

  Og mens kun TV3 selv kender kriterierne for finalen, har de mange krumspring voldt problemer for seerne. På den ene side finder de det nemlig uretfærdigt, at en af de udstemte alligevel kan kåres til vinder - og på den anden side, er det de udstemte (eller -slåede), der er klart mest populære.

  Hele 77 procent af læserne mener, at det er urimeligt, at en af de deltagere, der allerede er stemt hjem, kan vende tilbage i finalen og måske ende med at vinde millionen.

  Alligevel siger kun 31 procent af online-læserne nej til, at vinderen bør blive en af de hjemsendte personer.

  Sandheden er nemlig, at hele 68 procent af de samme læsere synes, at de deltagere, der er tilbage på øen, er uværdige vindere.

  Den »rigtige« vinder

  Eller med andre ord: Seerne og læserne er klar til at acceptere brud på reglerne for at få den »rigtige« vinder.

  Og dén vinder er altså Biker-Jens, hvis det står til læserne af B.T.s internetavis.

  Af det flertal af læsere, der synes, vinderen skal være én af de hjemsendte, peger lidt mere end hver 3. på den rødskæggede biker som vinder. 26 procent er klar til at pege på Lasse, mens Biker Jens' ærkerival Sonny får opbakning fra 21 procent af seer-gruppen.

  Og er Biker-Jens klar favorit hos læserne, så må Jørgen Kløcker i endnu højere grad påtage sig favoritrollen, hvis vinderen udelukkende skal findes blandt dem, der fortsat er på øen.

  Hele 45 procent af online-læserne peger på Kløcker som vinder, mens Victorine ligger på en andenplads med 32 procent af stemmerne.

  Afstemningstallene fra B.T.online er ikke endelige. Afstemningen fortsætter.