Lyt til artiklen

Når den århusianske bamsefar sammen med sit kor indtager scenen i AllStars-finalen, er der andet og mere end bare æren på spil. Fredag kæmper Flemming »Bamse« Jørgensen om 250.000 kr. til diabetesbørn i Århus. En sygdom han selv har haft tæt inde på livet.

Der kæmpes i endnu højere grad for de lokale diabetesbørn, der har en stor plads i sangerens hjerte. Og det er ikke tilfældigt.

Der blev nemlig pludselig vendt op og ned på familien Jørgensens liv, da sønnen Theis fik konstateret diabetes 1. Insulinindsprøjtninger, reguleret kost og lægebesøg blev med ét en del af hverdagen.

- Jeg har aldrig fortalt det til nogen før, men min søn fik diabetes som seksårig, afslører Flemming 'Bamse' Jørgensen over for B.T.

Og det var noget, som påvirkede det unge forældrepar og gjorde dem lidt mere pylrede, end godt måske var.

Derfor var det en stor hjælp for både forældre og barn, at Theis som 11-årig kom på en tur til Norge med 20 andre diabetesbørn. Her blev han med hjælp fra en læge, en sygeplejerske og en psykolog klogere på sygdommen.

- Han lærte, at han stadig kunne spise en pose lakridskonfekt. Folk tror, at når børnene har sukkersyge, så må de ikke få sukker, men det er faktisk det mindste af det. Det kan man regulere sig fra ved at tage noget insulin, forklarer Bamse.

Fik ro i livet
Og turen gjorde ikke bare sønnen klogere, den gav også forældrene ro i livet.

- Vi ved jo godt, at som forældre render vi rundt om vores børn for at sørge for, at de har det godt, og alt bliver passet, som det skal. Efter turen til Norge blev vi mere trygge og følte ikke, at vi behøvede at være over ham hele tiden, fortæller Bamse.

Derfor ønsker den århusianske sanger brændende at give andre børn og unge samme oplevelse:

- Hvis de unge mennesker kan komme på sådan en tur, så vil det hjælpe dem resten af livet. Min søn fik simpelthen så meget ud af det, og det er derfor, jeg gerne vil støtte diabetesbørn, siger han entusiastisk.

Bamse har selv haft sygdommen inde på livet. Han led tidligere af diabetes 2, men fik bugt med sygdommen, da han for 10 år siden tabte 50 kilo. Og selvom han har taget 10 kilo på igen, og nålen på vægten har passeret de 125, skræmmer det ham ikke.

- Jeg er ikke selv bange for at få diabetes, slutter han og tilføjer, at han og helbredet har det godt.