Lyt til artiklen

- Under hele denne vanskelige sag har vi haft fokus på at gøre det bedste for Halynas søn, skriver Baldwin.

Den amerikanske skuespiller Alec Baldwin har indgået et forlig med familien til en kvinde, som han skød og dræbte under en filmoptagelse med en pistol, som var en rekvisit.

Det skriver han på Instagram.

- Vi er glade for at kunne meddele, at der i dag er indgået et forlig i den civile retssag, siger Baldwin med henvisning til det retlige efterspil efter skuddrabet på den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins sidste år.

Hun blev dræbt af skud under optagelserne til westernfilmen "Rust".

- Under hele denne vanskelige sag har vi hele tiden haft fokus på at gøre det bedste for Halynas søn, skriver han.

Baldwin, som var producer og hovedrolleindehaver i filmen, havde fået at vide, at revolveren var sikker. Han har tidligere sagt, at han ikke trykkede på aftrækkeren.

Optagelserne af filmen vil fortsætte i januar, meddelte folkene bag filmen onsdag. Hutchins' mand bliver producer på filmen.

- Jeg er ikke interesseret i at fremsætte beskyldninger eller i at placere nogen skyld (på Baldwin eller producenterne). Vi mener alle, at Halynas død var en frygtelig ulykke, hedder det i en erklæring fra Matthew Hutchins.

Han siger, at alle de oprindelige skuespillere, der havde større roller, vil vende tilbage til filmoptagelserne.

Instruktøren af "Rust", Joel Souza, som blev såret ved skyderiet, siger, at holdet vil arbejde på at ære mindet om Halyna og skabe en film, som ville have gjort hende stolt.

Sagsanlægget fra familien var et af en række civile sager, som er blevet rejst efter skuddrabet under filmoptagelserne, der sendte en chokbølge gennem Hollywood. Der er blevet fremsat krav om, at der skal nedlægges forbud mod skydevåben, som kan skyde med skarpt, ved filmoptagelser.

Politiets efterforskere har ikke rejst anklager mod nogen efter tragedien, men de har heller ikke udelukket, at det komme - måske også mod Baldwin.

/ritzau/AFP